De voordelen van een aluminium pergola!

Een pergola kan je tuin nog mooier maken dan die al is. Het is wel zaak dat je de pergola op de juiste wijze inzet en de voordelen goed benut.

UNDEFINED

Een pergola moet op de eerste plaats een verbindende functie hebben. Je verbindt je overkapping met je huis, je tuinmuur met tuinafscheiding aan de andere kant, een haag met het terras enz. enz. Zonder die functie wordt het een op zichzelf staand element, en dat is niet fraai. Zo hoort een rozenboog een soort ‘gat’ in de haag te zijn en kan een kozijn niet zonder muur.

Als de functionaliteit is ingevuld, kan het feest beginnen. Je kunt beginnen met ze te laten begroeien. Je tuin kun je er een soort plafond mee geven. Je kunt de inkijk van de buren tegengaan. Je kunt een schaduw terras creëren, zelfs een overkapping. Je kunt je tuin spannender maken met groene coulissen van gaas. Je kunt een hangmat installeren. Een schommel, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken met de pergola als basis.

Inspiratietuin in De Tuinen van Appeltern
Inspiratietuin in De Tuinen van Appeltern

Een aluminium pergola van AP is tijdloos

Het balken systeem van een pergola moet passen bij het natuurlijke karakter van een tuin. Het is daarom dat vaak gekozen wordt (werd) voor hout. De pergola van Aluminium Pergola is van vanzelfsprekend van aluminium maar past door z’n stoere omvang en kleur buitengewoon goed in elk type tuin. En heb je bij hout nog wel eens last van slijtage of verkleuring, met een aluminium pergola heb je dat natuurlijk niet. De materialen roesten niet, verkleuren niet en verbuigen niet. De pergola is in meerdere opzichten tijdloos!

Aluminium Pergola - De Tuinen van Appeltern

De AP pergola is er in elke maat

Het systeem van Aluminium Pergola zit vernuftig in elkaar. De vierkante kokers zijn er in meerdere dikte en lengtematen. De koppel- en bevestigingsstukken zijn zo gemaakt dat ze niet te zien zijn. Ook de voetplaten waarmee de staanders worden vastgezet zijn na de opbouw niet te zien.

De standaard coating is zwart/antraciet maar tegen meerprijs kan de pergola geleverd worden in elke gewenste RAL-kleur. Met de maximale overspanning van 7 meter kan in elke tuin de ideale pergola constructie worden vorm gegeven. Je eigen ontwerp of die van je hovenier wordt door AP pergola op maat gemaakt en in 1 pakket in je tuin afgeleverd.

Aluminium Pergola - De Tuinen van Appeltern

Het systeem van AP kun je ook toepassen voor andere constructies

De aluminium koker buizen zijn door de koppel systemen ook te gebruiken voor andere zaken dan een pergola. Feitelijk zijn ze net zo toepasbaar als houten balken die je op maat zaagt of aan elkaar vastschroeft. Je kunt daardoor gaan denken aan berceaus, aan een overkapping, een carport, een waterval, schaduw terras enz. enz.