De prairieborder, een feest voor vaste planten liefhebbers!

Door de jaren heen is de plantmethodiek bij de inrichting van vaste plantenborders behoorlijk veranderd. Jarenlang plantten we bijvoorbeeld in groepjes van 3 of 5.

UNDEFINED

Door de jaren heen is de plantmethodiek bij de inrichting van vaste plantenborders behoorlijk veranderd. Jarenlang plantten we bijvoorbeeld in groepjes van 3 of 5 met zo min mogelijk plantsoorten en daardoor grote vlakken van hetzelfde. In 2004 al was Lageschaar pionier in prairietuinen en ontwikkelde het uitgebalanceerde, unieke Prairie Garden® concept.

Prairie Garden® is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde geschikt voor zowel openbaar groen als de particuliere tuin. De evenwichtige combinatie van stevige vaste planten en siergrassen, die in wisselende combinaties terugkomen, zorgen voor een kleurrijke tuin waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Prairieborder | De Tuinen van Appeltern

Dit type beplanting heeft een hoge belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de seizoenen heen. Het beeld is het hele jaar rond aantrekkelijk. Prairie Garden® is een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diep wortelend zijn. De bovenste acht centimeter wordt namelijk afgedekt met een laag Prairieva, een uniek mengsel van lavagesteente. De lava houdt kiemend onkruid tegen en geeft water aan de beplanting in droge periodes, bovendien lopen de planten eerder uit dan in een traditionele border.

In De Tuinen van Appeltern zijn een aantal van deze uitgebalanceerde, voorgemengde mengsels van het Prairie Garden® concept van Lageschaar te zien. Lageschaar levert aan hoveniers en ontwerpers. De hoveniers van de Appeltern Tuinexperts helpen je graag.