Dakterrassen met Millboard; Hout-overtreffende eigenschappen!

Geschikt lichtgewicht materiaal voor een dakterras vinden is niet eenvoudig. Het is er nauwelijks. Tenminste niet met de eigenschappen die wenselijk zijn zoals een lange levensduur van minimaal 25 jaar, een laag gewicht, weinig onderhoud en verbeterde veiligheid en duurzaamheid.

UNDEFINED

Millboard wordt al zo’n 14 jaar in de UK geproduceerd. Voorlopig nog een Europees product zou je kunnen zeggen. De gelijknamige fabriek produceert vlonder- of ook wel terrasplanken op basis van minerale grondstoffen waaronder kalksteenpoeder, polyuretaanhars en glasvezel. Een Millboard-plankBekijk product Weathered Oak - Driftwood (Millboard) weegt ongeveer de helft vergeleken met een houten terrasplank, niet geheel onbelangrijk bij de aanleg van dakterrassen.

Millboard Wooddeck - De Tuinen van Appeltern

De Millboard plankenBekijk product Enhanced Grain – Coppered Oak (Millboard) hebben een speciale non-poreuze toplaag genaamd Lastane. Ze worden gevormd uit echt hout en vervolgens met de hand nabewerkt en nagekleurd. Het materiaal heeft tevens een erg lage gecertificeerde CO2 Footprint van 1,31 Kg CO2/m2 en is volledig houtvrij. Eenmaal liggend is het bijna niet van echt te onderscheiden. Er is geen merk ter wereld die de echtheid van hout zo dicht benaderd!

Millboard Wooddeck - De Tuinen van Appeltern

De speciale gesloten toplaag zorgt ervoor dat alg zich niet kan hechten. Een hoge UV- en weersbestendigheid en vlekbestendigheid zijn ook eigenschapen die deze toplaag met zich meebrengen.

Millboard Wooddeck - De Tuinen van Appeltern

Een hoge anti-slip bij nat en droog en brandklassecertificering Bfl-S1 zorgen voor extra veiligheid. Dit veiligheidsgevoel wordt versterkt doordat MillboardBekijk product Enhanced Grain – Brushed Basalt (Millboard) splintervrij is en niet kan kromtrekken, rotten en splijten.

Ben je op zoek naar een dakterras met hout-overtreffende eigenschappen, dan is Millboard zeker het overwegen waard!

UNDEFINED