Constructies met Europese houtsoorten

Er is in Nederland heel wat ‘kant en klaar’ te koop. Dat is handig en soms ook heel praktisch. Maar het is ook heel leuk om met basispalen en planken zelf tuinelementen te maken of te laten maken door een hovenier.

UNDEFINED

Als u uitgaat van Europese houtsoorten dan bent u niet alleen duurzaam bezig, het ziet er in de tuin ook het meest natuurlijk uit. Van Vliet Kastanjehout levert ons in Appeltern al jarenlang hun Europese houtsoorten.

Zij zijn niet alleen één van de eersten met producten als Engels hekwerk, zij denken graag mee om een zo mooi en gedegen mogelijk tuinelement te bouwen. Van Vliet Kastanjehout heeft tal van keurmerken op het gebied van houtproductie en bevorderen zelf ook het duurzaam bosbeheer. Onlangs ontvingen zij het A-label van NL Greenlabel als importeur en verwerker voor onbehandeld Europees hout.

De voordelen van kastanjehout

Het hout van tamme kastanjes lijkt veel op eikenhout. Daarnaast maken de kleur, het gunstige verhoudingspercentage tussen spint- en kernhout, het van nature aanwezige looizuur en de snelle groeitijd van 15 tot 20 jaar deze houtsoort bijzonder geliefd. Het hout is bovendien makkelijk te verwerken. Het gaat heel lang mee zonder dat het behandeld hoeft te worden en het is ook nog eens redelijk goedkoop. Door de bewuste opgroei methodiek in de Zuid-Europese hakhoutbossen is er voldoende aanbod voor de tuinmarkt. Misschien is de rede toepasbaarheid door haar natuurlijke uitspatting nog we het grootste voordeel. Geen wonder dat Van Vliet Kastanjehout extra begaan is met juist deze Europese houtsoort.