Canna’s bloeien overal

Het was voor ons weer een tijd geleden, maar net als bij de Dahlia’s is de Canna begonnen aan een comeback!

UNDEFINED

De Canna kan en mag weer overal! In De Tuinen van Appeltern worden jaarlijks nieuwe soorten aangeplant en uitgeprobeerd. Kwekerij Van Haaster uit De Zilk helpt ons daarbij.

De Canna is een (sub)tropische plant met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen. De zomerbloeiende planten kunnen tot wel 2 meter hoog worden en zorgen voor prachtige kleuraccenten in je tuin. De Canna’s die ook wel Indisch riet genoemd worden, zijn knolgewassen die, omdat ze anders ons klimaat niet zouden overleven, in de herfst voor het echt gaat vriezen, uit de grond gehaald moeten worden om vorstvrij bewaard te worden.

Er zijn heel veel soorten Canna’s vanaf een halve meter hoogte. De planten blijven bloemen geven tot het gaat vriezen en als je er meer van dezelfde soort wilt, kun je de wortelstokken in het voorjaar (na de IJsheiligen) scheuren voordat je ze uitplant. De Canna is erg sterk, kan tegen een (wind)stootje en hebben nauwelijks last van ongedierte. Canna’s kunnen behalve separaat in de vaste plantenborder ook geplant worden in groepen (vakken) en in bakken of kuipen.