Besproeiingstechniek van Gardena

Als u een ondergrondse hoofdleiding legt met waterstopcontacten kunt u overal een slang met sproeier of spuitstuk aansluiten.

UNDEFINED

Als u een ondergrondse hoofdleiding legt met waterstopcontacten kunt u overal een slang met sproeier of spuitstuk aansluiten.

Een ondergrondse pijleiding met opbouwmogelijkheden

Met de Quick & Easy-snelverbindingstechniek legt u snel en eenvoudig een Pipeline aan waarbij u vervolgens zelf kunt bepalen waar en met welk sproeistuk u wilt gaan watergeven. Voor bevriezing heeft u niet bang te zijn, het systeem is vorstbestendig dankzij de automatische ontwateringsventielen.

Verzonken sproeier uit de grond als het nodig is

Op de ondergrondse Gardena Pipeline kunt u ook verzonken sproeiers aansluiten. U ontwerpt eenvoudig een eigen sprinklerinstallatie waarbij u kunt kiezen uit verschillende sproeiers die evt. ook nog eens automatisch aangestuurd kunnen worden.

Water geven in druppels

U geeft iedere plant de juiste hoeveelheid water met het Gardena Micro-Drip-System. De planten en bloemperken worden gericht, economisch en op maat bewaterd door druppelaars, sproeiers en sproeikoppen. Het systeem is uitermate geschikt voor plantenbakken, heggen, moestuinen en broeikassen. Het bespaart tijd en zo’n 70% waterverbruik omdat het water druppelsgewijs direct bij of onder de plant wordt aangeboden. Ook hier kunt u kiezen voor geautomatiseerd water geven. Dit is fijn als u eens een dag of meerdere dagen van huis bent. De druppelbuis is uitstekend geschikt bij hagen, zowel voor boven- als ondergronds gebruik.

Automatisch water geven

Omdat het beregeningssysteem van Gardena veelal uitgaat van het ter plekke aangeboden kraan/leidingwater moet er zuinig omgesprongen worden met het water. De tuin kan vaak ook niet in één keer gesproeid worden vanwege ontoereikende waterdruk. Het verdelen van de diverse sproeisectoren, de tijden en de hoeveelheden water, het kan allemaal vooraf automatisch ingesteld en geregeld worden met de besproeiings- en de meerkanaalsbesproeiingscomputer van Gardena. Er zijn vele modellen van eenvoudig tot zeer ingenieus en soms zelfs op accu en zonnepaneel voor de energietoevoer.