Beplantingstips

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, een tuin is geen tuin als er niet voldoende planten in staan. De planten maken uw tuin. Althans, als ze daar de ruimte voor krijgen.

UNDEFINED
 1. Kies niet alleen solitairplanten!
  Een solitairplant verdient in een tuin eigenlijk een eigen plek. De naam zegt het al, zo’n plant wil gewoon alleen staan. Zodra je ‘solitairs’ te dicht bij elkaar gaat zetten, dan groeien ze naar verloop van tijd in elkaar en verliezen ze hun oorspronkelijke sierwaarde.

  Sierwaarde van planten

 2. Vormbomen moeten in vorm blijven
  Een vormboom wordt vaak gekozen omdat die beter past in een kleine tuin dan een normale boom. Ze kunnen ook toegepast worden om schaduw te krijgen op een terras of om inkijk van de buren te voorkomen. Het is belangrijk dat de vorm van de boom blijft ‘spreken’. De onderstaande beplanting moet dus altijd ondergeschikt blijven.

  Vormbomen

 3. Soort zoekt soort
  Elke plant heeft zo zijn eigen stijl en vorm. Het is de kunst om die diversiteit aan uistraling zo evenwichtig mogelijk te combineren in een border, waarbij direct moet worden opgemerkt dat over smaak niet valt te twisten.

  Soort zoekt soort

 4. Houdt rekening met groei
  Wat geldt voor een solitairplant, geldt eigenlijk voor elke plant. Ze zijn het mooist als ze een beetje de ruimte krijgen. En hoewel we allemaal graag zo snel mogelijk een dichte border willen, ontstaat er met een beetje extra geduld straks een mooier geheel.
  Rekening houden met groei