10 prachtige najaarsbloeiers!

Wanneer volgens velen het bloeiseizoen ten einde loopt, zijn er nog voldoende planten die uw tuin kleur geven. We geven u de 10 mooiste najaarsbloeiers!

UNDEFINED

Ook na de zomer kan je tuin er nog steeds fantastisch uitzien. Kies een paar borderplanten die lang doorbloeien of hun bloemen pas in de herfst openen, dan hou je je tuin tot ver in het najaar aantrekkelijk!

Top 10 najaarsbloeiers

1. Rudbeckia fulgida ’Goldsturm’ vormt eindeloos nieuwe gele bloemen met een zwart hartje en heeft bovendien een aantrekkelijk wintersilhouet.
2. Sedum spectabile 'Brillant' bloeit met platte bloeischermen in roze, rozerood of wit; vlinders en bijen strijken er graag op neer om nectar te drinken.
3. Aster x frikartii 'Mönch' kleurt je tuin tot diep in het najaar lilablauw. De keuze in uiteenlopende herfstasters is enorm.
4. Anemone hupehensis 'September Charm' is een elegante herfstanemonen met zachtroze bloemen op lange stelen.
5. Persicaria amplexicaulis bloeit met smalle roze tot paarsrode aartjes vanaf augustus en gaat door tot de eerste nachtvorst.
6. Ceratostigma plumbaginoides is een bodembedekker die pas rond september zijn hemelsblauwe bloemen opent, het blad verkleurt in de herfst vuurrood.
7. Liriope muscari is een leuke randplant, met bloemaartjes die aan blauwe druifjes doen denken.
8. Tricyrtis hirta wordt ook paddelelie of armeluisorchidee genoemd; de prachtig gevormde bloemen die vol sproetjes zitten lijken op orchideeën.
9. Aconitum carmichaelii ’Barker’s Variety’ is door zijn hoogte en late bloei bijzonder waardevol.
10. Cimicifuga simplex 'White Pearl' wordt ook hoog en zijn witte aren lijken in de schaduw wel licht te geven; er zijn ook mooie purperbladige vormen.

Nummers 1 t/m 3 is geschikt voor in de volle zon, 4 t/m 7 doet het het best in halfschaduw en 8 t/m 10 is uitermate geschikt voor een plekje in de schaduw.

De Tuinen van Appeltern
In ons park groeien ruim 10.000 vaste planten in verschillende voorbeeldborders waaronder ook veel najaarsbloeiers. Wanneer je niet zeker weet welke planten je graag zou willen toepassen dan is een bezoek aan ons tuininspiratie zeker de moeite waard.