Tuingemaktips

Komende periode volgen hier meer en meer tuintips over uiteenlopende onderdelen. We beginnen met je een aantal tuintips te geven over het terras en hoe je deze onderhoudsvriendelijk(er) kunt maken!

Herfstbladeren

Tips voor een onderhoudsvriendelijk terras

 • Dichte voegen tussen stenen en tegels
  De voegjes tussen stenen bevatten gronddeeltjes waar onkruidzaadjes in kunnen kiemen en groeien. Als je de voegen dichtveegt met elastische voegmiddelen kunnen onkruidzaadjes daar niet meer gaan groeien.
 • Meubels zonder zorgen
  Steeds meer tuinmeubilair kan het hele jaar buiten blijven staan zonder schoonmaak of verf onderhoud. Let ook goed op bij de aanschaf dat er geen regen water op het zitgedeelte kan blijven staan. Daar worden ze erg vies van.
 • Onderhoudsarme materialen
  Meubels, vlonders, tegels, lampen, buitenkeukens, tuinhuisjes en tuinafscheidingen. Allemaal hebben ze een eigen onderhouds plaatje. Afhankelijk van de materiaal keus is dat meer of minder. Een tuinmuur hoef je bijvoorbeeld niet te schilderen hardhouten vlonders vergrijzen zonder dat je ze hoeft te beitsen. Lampen waar geen muggen en spinnen in kunnen kruipen worden niet zo snel vies.
 • Grind onder glas
  Bij glas puien kun je het vervelende opspatten voorkomen door geen tegels of stenen er tegen aan te leggen maar een rand van grind. De druppels vallen Daan stil tussen de grind korrels.

Tuintips per maand