De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Open schermen of trellis
Tuinaanleg

Open schermen of trellis

Een lattenscherm of trellis is eigenlijk hetzelfde als een gewoon schuttingscherm. Het wordt op dezelfde manier tussen de palen aangebracht. Het verschil is dat een trellis open en doorkijkbaar wordt geconstrueerd.

Schermen_Trellis
Een lattenscherm of trellis is eigenlijk hetzelfde als een gewoon schuttingscherm.

Het wordt op dezelfde manier tussen de palen aangebracht. Het verschil is dat een trellis open en doorkijkbaar wordt geconstrueerd. De afbeeldingen laten een paar modelmogelijkheden zien die in hout kunnen worden uitgevoerd of kant-en-klaar te koop zijn. Zet de palen stevig en op de juiste afstand in de grond.

U kunt een trellis ook van betongaas maken. Knip dat eerst op maat, zodat u precies weet op welke afstanden de palen moeten komen. Laat het gaas galvaniseren (verzinken) nadat het op maat is gemaakt. Dit om roesten te voorkomen. Betongaas of geplastificeerd gaas is ook heel gemakkelijk rond te zetten. Dat maakt gebogen constructies mogelijk. Het gaas kan met stevige krammen aan de palen worden bevestigd. Zo’n open scherm kunt u laten begroeien als u wilt. Met groenblijvende klimop bijvoorbeeld ontstaat een prachtige, altijd groene wand.

Meer Tuinadvies in Tuinaanleg