De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Houten tuinhuis
Tuinaanleg

Houten tuinhuis

We hebben getwijfeld of we wel iets over de opbouw van een tuinhuis of schuurtje zouden moeten laten zien. De meeste tuinhuizen en tuingebouwen worden immers kant-en-klaar of in een bouwpakket geleverd.

We hebben getwijfeld of we wel iets over de opbouw van een tuinhuis of schuurtje zouden moeten laten zien. De meeste tuinhuizen en tuingebouwen worden immers kant-en-klaar of in een bouwpakket geleverd. Dus bijna niemand timmert nog een eigen schuurtje.

Om toch enig inzicht te geven laten we de opbouw van de meest simpele bouwvorm zien. Het begint met vier palen in de grond.

Hout is en blijft een aantrekkelijk materiaal om mee te werken. Met een goede zaag en een schroefmachine komt u een heel eind. U moet wel vooraf een bouwtekening maken, zodat u het hout zo voordelig mogelijk kunt inkopen.

Qua constructie moet u goed blijven letten op het schroefgebruik. (roestvrij en sterk) De planken kunt u potdekselen, maar u kunt ook uitgaan van in elkaar passende rabatdelen. Met extra hoekplankjes of schoren wordt het raamwerk super sterk. De dakconstructie is een verhaal apart dat extra aandacht behoeft.

En als u dan toch bezig bent…
U heeft de vlonder, kist en paaltechniek onder de knie. Feitelijk kunt u dan alles maken:

  • Een vlonder met geïntegreerde zandbak.
  • Een houten zandbak met eigen boom.
  • Een echte theatertuin met ondergrondse speelruimte.
  • Een konijnenhok met buitenren.
  • Een kastenwand voor speelgoed en buitenspullen.
  • Een kleuterhuis met groen dak en schaduwdoek.
  • Een geheime schuilplek aan de waterkant.

Meer Tuinadvies in Tuinaanleg