De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Hydrocell® schuim, kent u dat?
Daktuin

Hydrocell® schuim, kent u dat?

Bij de aanleg van een daktuin gaat het altijd om de belastbaarheid van de dakconstructie. Daarnaast is het belangrijk dat de planten in leven blijven. Met het Hydrocell® schuim vangt u tenminste twee vliegen in één klap.

Resins Agro B.V. houdt zich al tientallen jaren bezig met het kweken en laten groeien in hun Hydrocell® schuim substraten.

Steeds meer groenten worden niet langer meer gekweekt in aarde maar in een schuim substraat. Ook groene wanden die net als dakbegroeiingen niet te zwaar moeten zijn worden gevuld met schuimachtige substanties.

De voordelen zijn duidelijk: Het materiaal is licht, nog lichter dan tempex, het houdt het beschikbare water goed vast en laat het te veel aan water door. Bovendien kan er via het schuim gemakkelijk voeding toegediend worden die dan ook weer niet te snel uitspoelt. Het is ook nog biologisch afbreekbaar en leent zich uitstekend voor tal van ‘toepassingen’ zoals bij de golfbaan, bloemsierkunst, parkeerdaken en ook bij private dak- en balkontuinen.

Op een dak kan het materiaal in een laag opgespoten worden maar het kan ook in vlokvorm in bakken met grond vermengd worden. Resins Agro B.V. levert alle basisingrediënten voor een succesvolle groeilaag op uw daktuin of in plantenbakken. Het zogenaamde Hydrocell® is ook in De Tuinen van Appeltern toegepast en wordt momenteel door de tuindienst beproefd in de potterie, immers ook daar is het water geven en bemesten een tijdrovende klus die niet altijd goed gaat!

Onze partner

Resins Agro B.V.

Druten
Exposant

Meer Tuinadvies in Daktuin