Calycanthus chinensis

  • Sinocalycanthus chinensis
  • Sinocalycanthus chinensis
  • Sinocalycanthus chinensis

Omschrijving

Sinocalycanthus chinensis valt op door de mooie grote wasachtige bloemen die voornamelijk in de periode mei-juni aan de heester verschijnen. Helaas vertonen deze bloemen regelmatig zwarte, schimmelachtige vlekjes die de bloemen ontsieren. Dit verschijnsel schijnt eerder op te treden in natte zomers dan in droge. De bloemen geuren niet.

Na de bloei vormt Sinocalycanthus chinensis zaaddozen die lange tijd aan de plant blijven zitten. Echt veel sierwaarde hebben deze zaaddozen niet.

De groeivorm van Sinocalycanthus chinensis doet een beetje rommelig aan en dat is de reden waarom deze sierheester vaak in het achterste deel van een border aangeplant wordt. De hoogte van Sinocalycanthus chinensis bedraagt uiteindelijk circa 200-300 cm.

Foto's

Specificaties

Plantgroep Sierheesters meer...
Bloeikleur Geel - Wit meer...
Standplaats Zon, Halfzon(=halfschaduw)
Familie plantenfamilies zonder Nederlandse benaming
Bladkleur Groen
Bloeitijd juni - juli
Wintergroen Nee
Planthoogte 250 cm - 300 cm
Grondsoort elke goede tuingrond
Toepassingssuggesties Solitair.
Synoniem Sinocalycanthus chinensis
Winterhardheid goed (-23,3 tot -17,8°C), USDA zone 6
Herkomst Oost-U.S.A.
Bloeivorm komvormig, 5-7 cm
Groeiwijze opgaand
Leer meer op Wikipedia

Onderhoud

Sinocalycanthus chinensis kan vermeerderd worden uit het zaad dat uit de zaaddozen komt. Ook is Sinocalycanthus chinensis te stekken.

Helaas is er aan de vlekjes in de bloemen weinig te doen. De aantasting schijnt veroorzaakt te worden door een insect voordat de bloemen zich openen.