Ricinus communis

Ook wel bekend als de Wonderboom.
  • Ricinus communis - Wonderboom
  • Ricinus communis - Wonderboom
  • Ricinus communis - Wonderboom

Omschrijving

Ricinus communis, de wonderboom, bloeit met kleine witte bloemetjes in de periode augustus-september. Deze kleine bloemetjes vormen samen met de zaadknoppen en het prachtige dieprode tot purperkleurige blad de belangrijkste kenmerken van deze tropische plant.

Ricinus communis bloeit voornamelijk in de periode augustus-september. Er bestaan verschillende cultivars van de wonderboom die wisselen in ondermeer de hoogte, de bladkleur en de bladvorm.

Maar let op! De zaden van de Ricinus communis zijn erg giftig! Daarom kunt u Ricinus communis beter niet zaaien of planten in een kindertuin.

Ricinus communis is te gebruiken in een border om bijvoorbeeld een open plek mee op te vullen. Een heel vak beplanten met Ricinus communis levert een indrukwekkend beeld op.

Ricinus communis is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. Om deze reden is Ricinus communis ook toe te passen in Afrikaans geinspireerde tuinen.

Specificaties

Plantgroep 1-jarigen meer...
Bloeikleur Wit meer...
Standplaats Zon
Familie Wolfsmelkfamilie
Bladkleur Rood - Bruin
Bloeitijd augustus - september
Wintergroen Nee
Planthoogte 150 cm - 250 cm
Grondsoort Iedere goede tuingrond.
Plantafstand 1 - 3 stuks/m²
Toepassingssuggesties Groep of Border.
Leer meer op Wikipedia

Onderhoud

Ricinus communis is giftig. We adviseren u om altijd tuinhandschoenen te gebruiken wanneer u iets met deze plant gaat doen.

De wonderboom wordt meestal gezaaid op de plaats waar u de wonderboom wilt hebben. Het verspenen van kleine planten van Ricinus communis schijnt erg lastig te zijn.