Hydrangea arborescens

Ook wel bekend als de 'Annabelle'(Hortensia).
  • Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Hortensia
  • Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Hortensia
  • Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Hortensia

Omschrijving

Hydrangea arborescens 'Annabelle' bloeit met een prachtige grote bloeiwijze in de periode juli-september. Hydrangea arborescens 'Annabelle' wordt ongeveer 120-140 cm hoog.

De steriele witte bloemen van Hydrangea arborescens 'Annabelle' kunnen een diameter bereiken van ruim 25 cm. De bloemen van deze tuinhortensia hebben ondersteuning nodig want bij regen valt Hydrangea arborescens 'Annabelle' vaak uit elkaar.

Door Hydrangea arborescens 'Annabelle' licht te snoeien worden de stelen dikker maar worden de bolvormige bloemen iets kleiner. Het blad van deze hortensia is lichtgroen en heeft een bijna ronde vorm. In het najaar verkleuren de bloemen van Hydrangea arborescens 'Annabelle' paarsachtig naar bruin. 

Hydrangea arborescens 'Annabelle' staat graag in de halfschaduw op een humeuze grond. Hydrangea arborescens 'Annabelle' is een populaire tuinhortensia in bijvoorbeeld minimalistische tuinen. Ook in schaduwrijke voortuinen wordt Hydrangea arborescens 'Annabelle' regelmatig vaksgewijs aangeplant.

Door Pachysandra terminalis, een wintergroene bodembedekker, aan te planten blijft een vak 'Annabellen' ook in de winter groen.

Foto's

Specificaties

Plantgroep Sierheesters meer...
Bloeikleur Groen - Wit meer...
Standplaats Halfzon(=halfschaduw), Schaduw
Familie Hortensiafamilie
Bladkleur Groen
Bloeitijd juni - september
Wintergroen Nee
Planthoogte 120 cm - 150 cm
Grondsoort elke goede tuingrond
Toepassingssuggesties Solitair, Groep of Oosterse tuin.
Winterhardheid zeer goed (a) (-28,8 tot -26,1°C), USDA zone 5a
Bloeivorm kleine bloempjes in zeer grote (tot 25 cm) halfron
Groeiwijze opgaand tot licht overhangend
Snoeien kan in het voorjaar fors gesnoeid worden
Leer meer op Wikipedia

Onderhoud

Hydrangea arborescens 'Annabelle' kunt u het beste eind maart tot medio april snoeien. Hydrangea arborescens 'Annabelle' bloeit op 1-jarig hout en de kale takken kunnen in het voorjaar (maart-april) tot circa 30-40 cm boven de grond afgeknipt worden.

Bij droogte zullen de bladeren van Hydrangea arborescens 'Annabelle' zichtbaar slap gaan hangen: De hoogste tijd om water te geven!

Meer video's zien? Kijk op Roystuintips.nl!