Digitalis parviflora

Ook wel bekend als de 'Milk Chocolate'(Vingerhoedskruid).
  • Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' - Vingerhoedskruid
  • Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' - Vingerhoedskruid
  • Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' - Vingerhoedskruid

Omschrijving

Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' is een vingerhoedskruid waarbij de 'wilde'soort uitsluitend voorkomt in het Cantabrische gebergte in Noord Spanje. Daar groeit Digitalis parviflora vooral voor op droge, stenige, kalkrijke bodems van kalkgraslanden, struwelen en op rotsige hellingen. De standplaats is zonnig tot halfschaduw.

In gekweekte vorm is Digitalis parviflora een twee-jarige plant die vaak 3 tot 4 jaar oud wordt. De plant is, net als andere vingerhoedskruiden, zeer giftig dus voorzichtigheid is geboden.

Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' bloeit met kleine bruine klok tot buisvormige bloemen in de periode juli-september. Het eerste jaar bloeit Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' niet. Dit vingerhoedskruid wordt niet erg hoog: maximaal 70 cm.

Op de foto is Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' te zien in combinatie met de lichtbruin bladige Heuchera 'Caramel'. 'Caramel' en 'Milk Chocolate' gaan blijkbaar goed samen!

Foto's

Specificaties

Plantgroep 2-jarigen meer...
Bloeikleur Bruin meer...
Standplaats Zon,Halfschaduw
Familie Helmkruidfamilie
Bladkleur Groen
Bloeitijd juli - september
Wintergroen Nee
Planthoogte 50 cm - 70 cm
Grondsoort Goede tuingrond. Niet te nat.
Plantafstand 7 - 9 stuks/m²
Toepassingssuggesties Natuurtuin of Rotstuin.
Leer meer op Wikipedia

Onderhoud

Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' heeft geen speciale zorg nodig. Digitalis parviflora 'Milk Chocolate' zaait zichzelf uit. In het najaar kunt u het zaad ook zelf winnen dat u in maart in de koude kas of kweekbak kunt u uitzaaien. In april-mei kunnen de planten dan verplant worden naar de definitieve plaats.