Abelia grandiflora

  • Abelia grandiflora - /
  • Abelia grandiflora - /
  • Abelia grandiflora - /

Omschrijving

Abelia grandiflora is een halfwintergroene sierheester van ongeveer 160 tot 180 cm hoog. De hoofdbloei, met witte tot bleekroze bloemen, valt in de maanden mei-september maar ook buiten deze periode verschijnen vaak bloemen. Het blad van Abelia grandiflora glimt en is vrij donker van kleur. 

Abelia grandiflora staat het liefst op een zonnige en beschutte plaats in de border op een goede doorlatende en kalkarme tuingrond. Deze struik is wintergroen.

De winterhardheid van Abelia grandiflora is twijfelachtig maar het loont zeker de moeite om deze fraaie plant toe te passen in uw beplantingsplan. In De Tuinen van Appeltern is deze plant voldoende winterhard gebleken.

Van Abelia grandiflora bestaan verschillende cultivars die oa. verschillen in bloemkleur (van wit tot donkerroze), bladkleur (lichtgroen tot bontbladig) en groeivorm. Niet alle cultivars bereiken de opgegeven hoogte.

Specificaties

Plantgroep Sierheesters meer...
Bloeikleur Roze meer...
Standplaats Zon,Halfschaduw
Familie Kamperfoeliefamilie
Bladkleur Groen
Bloeitijd mei - augustus
Wintergroen Ja
Planthoogte 160 cm - 180 cm
Grondsoort Goede tuingrond. Niet te nat.
Toepassingssuggesties Solitair, Groep, Oosterse tuin of Patiotuin.
Leer meer op Wikipedia

Onderhoud

Abelia grandiflora heeft geen bijzondere zorg nodig. Indien nodig kunt u deze plant in de tweede helft van april snoeien. Abelia grandiflora verdraagt snoei goed en door de plant geregeld te snoeien kunt u Abelia grandiflora compact houden.