Puur Appeltern

Met PUUR geeft De Tuinen van Appeltern invulling aan het winterseizoen, door PUUR gaat een al lang gekoesterde wens in vervulling!

Door de komst van het nieuwe entreegebouw is iedereen net als vorig jaar ook dit jaar weer welkom in november, december en de eerste paar dagen van januari. We hebben veel faciliteiten om bezoekers te vermaken en ook bij slecht weer te ontvangen.
Bekijk hier de actuele openingstijden en dagen!

Puur Appeltern

PUUR is geen groot evenement, maar daarom niet minder sfeervol en boeiend. We beginnen lekker intiem met activiteiten in behaaglijk aangeklede binnenruimtes en langs een korte tuinroute. Het overgrote deel van het park is dus niet toegankelijk maar daar staat tegenover dat je je ogen uitkijkt in de PUUR TOUR en je geen entree hoeft te betalen!

Puur Edwin 18 (32).JPG

MAAK EEN GEZELLIGE HERFSTWANDELING

Buiten staat PUUR voor natuur, voor gezond, voor kunst en vuur. De PUUR TOUR is natuurlijk geen normale tuinwandeling. Zowel de jonge als oude bezoeker kijkt zijn ogen uit. Je vindt langs deze route onder andere buitensculpturen.

bert L.JPG
Knipsel44.JPG
Onze tuindienst heeft alle pure objecten uit het gehele park verzameld en geconcentreerd op deze PUUR route. Daarnaast hebben ze hun uiterste best gedaan om de route aan te kleden met unieke en vermakelijke decoraties en op zo’n manier dat je het thuis later zelf ook kan maken! We hopen jou daarmee als bezoeker een vermaakt gevoel en een leuke dag te kunnen te geven.

46151050_2081848451836298_8092246155540299776_o.jpg
46202257_2081848308502979_2451819077769887744_o.jpg

GENIET VAN DECORATIES EN SFEER

Binnen (in onze nieuwe Accommodatie ‘Onze entree’) staat PUUR voor sfeer, voor decoratie, voor bijzonder en onverwacht. Het assortiment van onze tuinwinkel hebben we speciaal voor deze periode uitgebreid. Naast artikelen die je hier het hele jaar vindt, zijn er nu ook diverse leuke herfst- en kerstspullen te koop. Kom je even kijken? De plantenmarkt is deze periode ook geopend en staat vol met planten die de winter kunnen overleven, hoe streng die misschien dan ook gaat worden.

Dit jaar delen we de bovenverdieping van ons entreegebouw niet in verschillende toonkamers in, maar kleden onze decorateurs de ruimte aan met verschillende items tot één geheel. Als thema is gekozen voor 'Nostalgie'. Een deel van de deelnemers van vorig jaar doen we meer mee, zoals Bert Loman met objecten van natuurlijke materialen en Brigitte van Haaren zal wederom lange tafels indekken op haar eigen sierlijke manier. Ook Ger Pekel en ViltKontaktgroep Gelderland zijn van de partij! De tuindienst maakt het geheel qua uitstraling op de bovenverdieping af, ze zetten hun beste beentje voor en verzamelen allerlei planten uit het park en kleden de ruimte aan.
Puur 18 (117).JPG
Maar nog iedere dag melden zich ook nog nieuwe gezichten zich aan. Ook meedoen?

Puur 18 (99).JPG

RESERVEER EEN HEERLIJKE SEIZOENSLUNCH

Uiteraard kun je ook in deze periode genieten van een heerlijke gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een high-tea met vriendinnen, of onze broodjeslunch of soep compleet? Vergeet niet vooraf even te reserveren!

6907004448.jpg

Onze horeca pakt uit!
Bestel een heerlijke kop warme chocomel, of ga voor de heerlijke winterse opwarmer: Glühwein en apfelstrudel. Ook de Erwtensoep past in het thema. Dat wordt echt bourgondisch genieten!

PUUR Appeltern

DOE MEE AAN LEERZAME WORKSHOPS

Ook deze periode staan er nog wat workshops op het programma. Wil je weten hoe je je vijver kraakhelder houdt? Kom je leren ? Of heb je je tuin wel al klaar, maar wil je graag weten hoe je die ene boom nou op de juiste manier snoeit?

Je kunt ook aansluiten bij één van de workshops die door onze directeur Ben van Ooijen gegeven wordt. Aan jou de keuze of je dan kiest voor Tuingemak, waarin je leert wat je moet doen om tijd te winnen en toch een prachtige tuin te hebben, of gaat voor jou een goede basis waarbij je fouten leert voorkomen. Schrijf je in dat geval dan in voor de in december.

Uiteraard sluiten we ook dit jaar af met een creatief feestje !

BEZOEK ONZE BETOVERENDE LICHTJESAVONDEN

Met PUUR waren De Tuinen van Appeltern voor het eerst in haar bestaan ook in de decembermaand geopend. Een extra reden om ook aandacht te schenken aan het feest van het licht. We hebben al de nodige ervaring met het verlichten van tuinen door de jaarlijkse Mystery Gardens in Lights in september.

Op 13, 14, 20, 21, 27, 28, december en 3 en 4 januari zijn er speciale lichtjesavonden! Honderden kaarsjes zullen tegelijk branden op onze PUUR route en in accommodatie 'Buitenlucht', wat gaat zorgen voor een behaagelijk en magisch gevoel. Het wordt een gezellig geheel met (live) muziek en vuur.

PUUR Appeltern

De wandeling lijkt ons fantastisch voor ouders met kleine kinderen. Ze gaan zich zeker verwonderen over de duizenden lampjes en kaarsjes die overal stralen en schijnen. Het feest begint al in het nieuwe entreegebouw waar honderden kaarsjes branden en heerlijke chocomel wacht voor de kleintjes, voor de ouderen wellicht ook glühwein.

LET OP: Om 17.00 uur worden alle lichtjes aangemaakt en kan er begonnen worden aan de wandeling. Om 20.30 uur gaan alle lampen en kaarsen weer uit. Zoals gezegd, het lijkt ons een feest voor de kleintjes maar de lichtjes zijn er natuurlijk voor iedereen die houdt van sfeer en gezelligheid!

DSC_0211.JPG
Het is ook voor ons een enorme uitdaging om te laten zien dat er ook natuurlijke alternatieve zijn (ook in eigen tuin) voor kerstshows en woonboulevards!

OPENINGSTIJDEN PUUR 2019

PUUR Appeltern
Van november tot half januari is alles PUUR in Appeltern, een sfeervol winterprogramma met vaste en wisselende elementen!

❖︎ SPECIALE LICHTJESAVOND!
DE TUINEN VAN APPELTERN ZIJN OP DEZE DAGEN GEOPEND VAN 11:00 - 21:00 UUR.

UNDEFINED