De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Prijsvraag: Raad de plant!

Wat is de Nederlandse naam van deze plant?
Een belangrijk kenmerk van deze wintergroene sierheester is het tijdstip van de bloei. De bloei valt in de wintermaanden of in het vroege voorjaar. Vooral de plantensoorten die oorspronkelijk uit Azië komen bloeien in de periode december-februari. De plantensoorten die oorspronkelijk uit Noord- en Centraal Amerika afkomstig zijn bloeien in de periode april-mei. De bloeikleur is (meestal) geel.

Na de bloei vormen deze heesters blauwe bessen die in Noord Amerika een plantensoort de misleidende naam ‘Oregon Grape’ (Grape = druif) hebben bezorgd.

De planten hebben allemaal stekelige geveerde bladeren wat een extra attractiewaarde oplevert voor deze mooie tuinplant. Uiteindelijk worden de meeste planten tussen de 100 en 200 cm hoog maar er bestaan ook gekweekte lage cultivars die als bodembedekker kunnen dienen. De standplaats mag zonnig tot halfschaduw zijn en de heesters doen het vaak ook goed op relatief slechter bodems.

Heeft u de Nederlandse naam al in gedachten?
Gebruik onderstaand contactformulier voor het inzenden van uw antwoord.

Voorwaarden

De oplossing van deze prijsvraag kunt u vóór het einde van deze maand via onderstaand contactformulier sturen naar De Tuinen van Appeltern. Geef in uw bericht de gezochte Nederlandse naam van de plant aan en vermeldt daarnaast tevens uw naam, adres, postcode en woonplaats, zodat wij u de eventuele prijs kunnen toesturen.

Over de oplossing kan niet worden gecorrespondeerd. De namen, adressen en e-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet opgeslagen. Met het meedoen aan deze prijsvraag geeft de winnaar toestemming om zijn of haar naam te publiceren op deze webpagina.

Contactformulier:

Nederlandse naam van de plant: *
Aanhef: *
Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *