De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Prijsvraag: Raad de plant!

Wat is de Nederlandse naam van deze plant?
Deze prachtige gele voorjaarsbloeier komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Europa waar de plant groeit en bloeit in bossen en onder kreupelhout. De karakteristieke gele composietbloemen hebben een doorsnede van 3 tot 5 cm.

Onder de grond vormt deze vaste plant wortelstokken en er kunnen na flink wat jaren behoorlijk grote tapijten ontstaan. De hoogte bedraagt circa 30-40 cm.

Het wortelstandige blad van deze plant is hartvormig tot eirond. Het blad sterft in de zomer af waardoor deze plant ook op zonnige droge plaatsen kan overleven.

Kent u de Nederlandse naam van deze voorjaarsbloeier?
Raden maar!

Heeft u de Nederlandse naam al in gedachten?
Gebruik onderstaand contactformulier voor het inzenden van uw antwoord.

Oplossing januari 2017
Hyacint
(166 inzendingen)

Winnaar januari 2017
Fadime Özil uit Uden, van harte gefeliciteerd!
De entreekaarten worden zo snel mogelijk opgestuurd.

Voorwaarden

De oplossing van deze prijsvraag kunt u vóór het einde van deze maand via onderstaand contactformulier sturen naar De Tuinen van Appeltern. Geef in uw bericht de gezochte Nederlandse naam van de plant aan en vermeldt daarnaast tevens uw naam, adres, postcode en woonplaats, zodat wij u de eventuele prijs kunnen toesturen.

Over de oplossing kan niet worden gecorrespondeerd. De namen, adressen en e-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet opgeslagen. Met het meedoen aan deze prijsvraag geeft de winnaar toestemming om zijn of haar naam te publiceren op deze webpagina.

Contactformulier:

Nederlandse naam van de plant: *
Aanhef: *
Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *