De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Prijsvraag: Raad de plant!

Wat is de Nederlandse naam van deze plant?
Botanisch gezien wordt deze plant gerekend tot de Rosaceae oftewel de rozenfamilie. De Nederlandse naam is afgeleid uit het Griekse woord ‘puur’ wat ‘vlam’ betekent. De pitvruchten van deze plant hebben de vorm van een vlam: breed van onderen en smal van boven.

In de natuur kunnen de planten tot wel 16 tot 18 meter hoog worden en zijn de takeinden vaak bezet met doornen.

De vruchten van de oorspronkelijk plant zijn maar 2 tot 4 cm groot. De cultuurvormen van de veelvuldig gekweekte boom geven veel grotere vruchten die bovendien een stuk sappiger zijn en heerlijk smaken.

In de tuin staat deze plant het liefst zonnig tot lichte schaduw en zou de bodem het liefst matig voedselrijk en kalkhoudend moeten zijn. De bodem mag vochthoudend zijn maar ook weer niet te nat. Vooral leem- en kleigronden geven vaak de beste vruchtopbrengsten.

Enig idee welke fruitboom we bedoelen?
Raden maar!

Heeft u de Nederlandse naam al in gedachten?
Gebruik onderstaand contactformulier voor het inzenden van uw antwoord.

Oplossing maart 2017
Voorjaarszonnebloem
(154 inzendingen)

Winnaar maart 2017
Peter Fortuin uit Winterswijk, van harte gefeliciteerd!
De entreekaarten worden zo snel mogelijk opgestuurd.

Voorwaarden

De oplossing van deze prijsvraag kunt u vóór het einde van deze maand via onderstaand contactformulier sturen naar De Tuinen van Appeltern. Geef in uw bericht de gezochte Nederlandse naam van de plant aan en vermeldt daarnaast tevens uw naam, adres, postcode en woonplaats, zodat wij u de eventuele prijs kunnen toesturen.

Over de oplossing kan niet worden gecorrespondeerd. De namen, adressen en e-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet opgeslagen. Met het meedoen aan deze prijsvraag geeft de winnaar toestemming om zijn of haar naam te publiceren op deze webpagina.

Contactformulier:

Nederlandse naam van de plant: *
Aanhef: *
Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *