Ontdekkingseiland

Natuurlijk spelen en ontdekken!.
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland

De natuurlijke tuinier is misschien wel de meest moderne en meest duurzame tuinier die er is.

Werd natuurlijk tuinieren in het verleden nog gezien als een rare bezigheid voor ‘luie’ grondbezitters, tegenwoordig staat moeder natuur in steeds meer tuinen centraal. Heel terecht want de natuur met wilde planten is in veel gevallen mooier dan de gecultiveerde beplanting die overal aangeboden en geplant wordt.

Een natuurlijke tuinier is een echte plantenliefhebber. Hoe meer planten hoe liever. Door die liefde voor alles wat groeit en bloeit ontstaat er vanzelf ook een duurzamer leefpatroon. Geen spuitmiddelen, geen verspilling en door de vele beplanting, wateropvang in eigen tuin, isolatie voor het huis en fijnstof-opvang door de bomen.

Op het ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van een kei springen , met takken sjouwen en alles was ze verder zelf nog weten te verzinnen.

Natuurlijk spelen is een gevoelskwestie. Geen hightech schommels of trilapparaten, maar gewoon een gat in de grond voor het zand, een vuurplaats, geschilde boomstammen om over te klauteren en touwen in bomen als opstap naar de boomhut.

De toestellen op onze natuurspeelplaats zijn ontworpen en geplaatst door Giel van der Palen.