Ontdekkingseiland

Natuurlijk spelen en ontdekken voor onze jongste bezoekers.
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland

Op ons ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van keien springen, met takken sjouwen en alles was ze verder zelf nog weten te verzinnen!

In 2020 mogen kinderen t/m 12 jaar De Tuinen van Appeltern GRATIS bezoeken!

Veel speelplekken worden ingericht zonder echt goed na te denken over de speelwaarde, de relatie met de omgeving en misschien wel het allerbelangrijkst, de werkelijke speelwensen van kinderen. In Appeltern hebben we goed geluisterd en doen we alles op een natuurlijke manier!

Klimmen, klauteren en springen

Halen ze het of niet? Kinderen leren inschatten wat ze wel en niet kunnen. Met natuurlijke elementen zijn vele klim-, klauter- en balanceer speelaanleidingen gecreëerd. Natuurlijk spelen is een gevoelskwestie, zo ook in Appeltern!

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Geen hightech schommels of trilapparaten, maar gewoon een gat in de grond voor het zand, een vuurplaats, geschilde boomstammen om over te klauteren en touwen in bomen als opstap naar de boomhut.

Natuurlijk spelen - De Tuinen van Appeltern

Bamboedoolhof

Het bamboedoolhof is inmiddels flink groter geworden. Wat begon met vijf bamboestruiken is inmiddels een heus bamboebos geworden, probeer niet te verdwalen!

Speelhuisjes - De Tuinen van Appeltern

Wilgentunnels

Onze wilgentunnels zijn gemaakt van verse wilgentakken en bieden kinderen spanning en levendigheid. Doordat we levende wilgen geplaatst hebben liepen ze al snel weer uit. Hierdoor groeit de tunnel elk jaar en wordt hij steeds mooier en groener.

Wilgentunnels - De Tuinen van Appeltern

Speelhuisjes en klimtoestellen

Het ontdekkingseiland kent verschillende speelhuisjes, verdeelt over het hele eiland.

Speelhuisjes - De Tuinen van Appeltern

Vlinders spotten

Onze vlindervallei telt vele spannende klimuitdagingen. Daarnaast zijn er begin 2019 dertig verschillende soorten vlinderplanten aangeplant om vlinders aan te trekken. Het 'Ontdekkingseiland' was natuurlijk al dé plek om allerlei soorten dieren te zien maar nu dus ook extra geschikt om vlinders te spotten!

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Waarom natuurlijk spelen?

✓ Een groene omgeving bevordert de gezondheid;
✓ Spelen in de natuur ontwikkelt kinderen op cognitief, lichamelijk en sociaal vlak;
✓ Een natuurlijk speelterrein biedt kinderen avontuur en uitdaging.

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Doe de Appeltern Speurtocht

We hebben iets nieuws voor onze jongste bezoekers, de avontuurlijke Appeltern Speurtocht!

Kinderen gaan, aan de hand van dit 28 pagina's tellende boekje, op zoek naar alle dieren die in ons park leven. Het boekje staat vol met leerzame en interessante vragen over al deze dieren. Hierdoor leren onze jongste avonturiers van alles over vlinders, vogels, bijen en veel verschillende kruipdiertjes!

Appeltern Speurtocht - De Tuinen van Appeltern

Het boekje is voor slechts €3,50 te koop aan onze kassa. Hierbij krijgen de kinderen een super handig rugzakje, een buggviewer en kleurpotloodjes! Tot slot zit er een consumptiebon in de tas voor wat te drinken en iets lekker voor tijdens of na het speuren!

Bestel een Kidsbox

Nieuw voor onze jongste bezoekers, de Kidsbox. De kidsbox is er in twee verschillende varianten, dit omdat smaken verschillen en de één nu eenmaal meer honger heeft als de ander.

De kidsboxen zijn speciaal voor kinderen. De kinderen ontvangen een heerlijke lunchbox gevuld met een broodje kaas of jam, een appel en een pakje Capri-sun en niet te vergeten een super leuke verrassing. De lunchboxen zijn in al onze horecagelegenheden beschikbaar.

Kidsbox - De Tuinen van Appeltern

Bezoek het Ontdekkingseiland in Appeltern

Plan vandaag nog een bezoek aan De Tuinen van Appeltern. Naast ons 200 modeltuinen tellende inspiratiepark bieden we ook een leuke dag uit voor kinderen!

UNDEFINED