Ontdekkingseiland

Natuurlijk spelen en ontdekken voor onze jongste bezoekers.
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland

Op ons ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van keien springen, met takken sjouwen en alles was ze verder zelf nog weten te verzinnen!

In 2020 mogen kinderen t/m 12 jaar De Tuinen van Appeltern GRATIS bezoeken!

Veel speelplekken worden ingericht zonder echt goed na te denken over de speelwaarde, de relatie met de omgeving en misschien wel het allerbelangrijkst, de werkelijke speelwensen van kinderen. In Appeltern hebben we goed geluisterd en doen we alles op een natuurlijke manier!

Klimmen, klauteren en springen

Halen ze het of niet? Kinderen leren inschatten wat ze wel en niet kunnen. Met natuurlijke elementen zijn vele klim-, klauter- en balanceer speelaanleidingen gecreëerd. Natuurlijk spelen is een gevoelskwestie, zo ook in Appeltern!

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Geen hightech schommels of trilapparaten, maar gewoon een gat in de grond voor het zand, een vuurplaats, geschilde boomstammen om over te klauteren en touwen in bomen als opstap naar de boomhut.

Natuurlijk spelen - De Tuinen van Appeltern

Bamboedoolhof

Het bamboedoolhof is inmiddels flink groter geworden. Wat begon met vijf bamboestruiken is inmiddels een heus bamboebos geworden, probeer niet te verdwalen!

Speelhuisjes - De Tuinen van Appeltern

Wilgentunnels

Onze wilgentunnels zijn gemaakt van verse wilgentakken en bieden kinderen spanning en levendigheid. Doordat we levende wilgen geplaatst hebben liepen ze al snel weer uit. Hierdoor groeit de tunnel elk jaar en wordt hij steeds mooier en groener.

Wilgentunnels - De Tuinen van Appeltern

Speelhuisjes en klimtoestellen

Het ontdekkingseiland kent verschillende speelhuisjes, verdeelt over het hele eiland.

Speelhuisjes - De Tuinen van Appeltern

Vlinders spotten

Onze vlindervallei telt vele spannende klimuitdagingen. Daarnaast zijn er begin 2019 dertig verschillende soorten vlinderplanten aangeplant om vlinders aan te trekken. Het 'Ontdekkingseiland' was natuurlijk al dé plek om allerlei soorten dieren te zien maar nu dus ook extra geschikt om vlinders te spotten!

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Waarom natuurlijk spelen?

✓ Een groene omgeving bevordert de gezondheid;
✓ Spelen in de natuur ontwikkelt kinderen op cognitief, lichamelijk en sociaal vlak;
✓ Een natuurlijk speelterrein biedt kinderen avontuur en uitdaging.

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Bezoek het Ontdekkingseiland in Appeltern

Plan vandaag nog een bezoek aan De Tuinen van Appeltern. Naast onze 200 modeltuinen tellende inspiratiepark bieden we ook een leuke dag uit voor kinderen!

Doe de Appeltern Speurtocht

We hebben iets nieuws voor onze jongste bezoekers, de Appeltern Speurtocht! Kinderen gaan, aan de hand van dit 28 pagina's tellende boekje, op zoek naar alle dieren die in ons park leven. Naast het zoeken naar dieren staan er ook leuke vragen in om hun kennis over deze dieren te testen.

Appeltern Speurtocht - De Tuinen van Appeltern

Het boekje is voor slechts €3,50 te koop aan onze kassa. Kinderen krijgen er ook een handig rugzakje, een buggviewer, kleurpotloodjes en een consumptiebon voor wat te drinken en iets lekkers bij.

Bestel een Kids Lunchbox

Nieuw voor onze jongste bezoekers, de Kids Lunchbox! Omdat de reguliere broodjes voor kinderen vaak te groot zijn bedachten we de Kids Lunchbox.

Kids Lunchbox - De Tuinen van Appeltern

De Kids Lunchbox is er in drie verschillende varianten, dit omdat smaken verschillen en de een nu eenmaal meer honger heeft als de ander! De lunchboxen zijn verkrijgbaar in al onze horeca accommodaties.