Ontdekkingseiland

Natuurlijk spelen en ontdekken voor onze jongste bezoekers!.
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland
  • Ontdekkingseiland

Op het ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van een kei springen , met takken sjouwen en alles was ze verder zelf nog weten te verzinnen.

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Natuurlijk spelen is een gevoelskwestie. Geen hightech schommels of trilapparaten, maar gewoon een gat in de grond voor het zand, een vuurplaats, geschilde boomstammen om over te klauteren en touwen in bomen als opstap naar de boomhut.

Het bamboedoolhof is inmiddels flink groter geworden en de vlindervallei telt spannende klimuitdagingen. In 2019 zijn er 30 verschillende soorten vlinderplanten aangeplant om vlinders aan te trekken. Het 'Ontdekkingseiland' was natuurlijk al de plek voor allerlei soorten dieren maar nu dus ook extra geschikt voor vlinders!

Ontdekkingseiland - De Tuinen van Appeltern

Appeltern Speurtocht

We hebben iets nieuws voor onze jongste bezoekers, de Appeltern Speurtocht! Kinderen gaan, aan de hand van dit 28 pagina's tellende boekje, op zoek naar alle dieren die in ons park leven. Naast het zoeken naar dieren staan er ook leuke vragen in om hun kennis over deze dieren te testen.

Appeltern-Speurtocht-2018_De-Tuinen-van-Appeltern

Het boekje is te koop aan onze kassa voor slechts €3,50. Kinderen krijgen er ook een handig rugzakje, een buggviewer, kleurpotloodjes en een consumptiebon voor een appel en capri sun bij.

Bezoek het Ontdekkingseiland

Plan vandaag nog een bezoek aan De Tuinen van Appeltern en bestel via Appeltern.nl tickets met korting!