Nieuw Entreegebouw

Een lang gekoesterde wens!.
  • Nieuw Entreegebouw
  • Nieuw Entreegebouw
  • Nieuw Entreegebouw

Een nieuw Entree gebouw voor De Tuinen van Appeltern!

Al in 2008 waren de plannen voor een nieuw entreegebied bij ons tuininspiratiepark al gereed. De crisistijd dwongen ons echter tot enige voorzichtigheid en kalmte. In 2016 konden we ons enthousiasme niet langer in bedwang houden en besloten we de eerste fase van onze plannen, het entreegebouw, ter hand te gaan nemen.

Het is een modern industrieel gebouw geworden met een vloeroppervlakte van ruim 700 m² en twee verdiepingen. De sfeer en uitstraling zijn totaal anders dan onze bestaande accommodaties ‘Wintertuin', ‘Buitenlucht’ en ‘Oranjerie’. We wilden dat ook graag om onze bezoekers zowel buiten als binnen een volgende nieuwe groensfeer te kunnen aanbieden. Het nieuwe entreegebouw dat we heel toepasselijk 'Onze Entree' noemen, bevat een uitgebreide receptie, een aangenaam tuincafé, een bijzondere tuinwinkel en uiteraard allerlei andere praktische voorzieningen. Buiten wacht een heerlijk zonneterras en grote plantenmarkt.

6905012126.jpg

De omgekeerde wereld

Met 'Onze Entree' verandert de complete infrastructuur. Iedereen die gezellig even de winkel, tuincafé of terras wil bezoeken en niet het park in wil, is voortaan ook van harte welkom. De parkbezoekers hoeven veel minder lang te lopen.. vanaf 'Onze Entree' kunnen ze overal direct de tuinen in en uit, nergens zijn nog gesloten poorten of gedwongen looproutes. Uiteraard hebben we de bewegwijzering aangepast, bovendien krijgt elke bezoeker een uitgebreide routebrochure met hoogtepunten en waardevolle informatie.

Over informatie gesproken, afgelopen winter is onze website en is onze webshop compleet vernieuwd waarbij alles wat in het park te zien is met extra uitleg eenvoudig terug te vinden zal zijn!

Een nieuw begin na 30 jaar

Het komt allemaal toevallig zo uit. We bestaan dit jaar 30 jaar. Alle veranderingen getuigen van een nieuw elan, maar bieden ons vooral ook meer mogelijkheden om in te spelen op de ontwikkelingen in de tuin en buitenwereld. We zijn niet alleen in staat om grotere gezelschappen te ontvangen. We kunnen nu ook congressen, events en bijeenkomsten organiseren die voorheen niet mogelijk waren.

Er is veel interesse voor het tuinplatform 'Appeltern' waarbij we nieuwe partners graag op maat willen bedienen. Na 30 jaar voelt dat helemaal alsof we nog maar net zijn begonnen!