Appeltern Tuinenfestival 2016

Appeltern Tuinenfestival 2016, ‘Tuin der Lusten’.

Groepsbeeld Tuinenfestival 2016.jpg

Er wordt veel gediscussieerd en nagedacht over de toekomst van de tuin, hoe die er uit zal zien en waar die dan voor staat? Niemand zal het echt weten. Het is daarom misschien goed terug te gaan naar de oorsprong van de betekenis van de tuin: een beschermde plek die los stond van de wereld en waar men eigen zaken kon doen, privé, met familie en onder elkaar. Of die nou verheven of zondig waren, praktisch of nuttig, voor het plezier of de lust, ze gebeurden altijd in de afzondering van een omheind stukje grond.

Appeltern Tuinenfestival 2016

Volgens het woordenboek is een lusthof ‘een voor genoegen aangelegde en onderhouden tuin’, of een ‘mooi, bekoorlijk oord’. Maar de Tuin der Lusten die de schilder Jeronimus Bosch 500 jaar geleden schilderde, die ziet er dan weer heel anders uit.

Video | Tuin & Landschap

Curator Michel Lafaille neemt u mee naar het tuinenfestival in de Tuinen van Appeltern. Tien bijzondere tuinen in het teken van de Tuin der Lusten.

Gouden Potlood 2016

Gouden Potlood

Op zaterdag 1 oktober 2016 vond de verkiezing plaats van Het Gouden Potlood in De Tuinen van Appeltern onder leiding van dagvoorzitter Jan Willem Zwart (directeur van de Kruidhof in Buitenpost).

Iedere tuin is deze middag verdedigd door een eigen ambassadeur die vanuit een hele andere discipline een nader licht wierp op de tuin, het ontwerp of de uitwerking. Na tien korte presentaties werd door het publiek van ongeveer 150 mensen, gestemd op de tien ‘Tuin der lusten’ in drie verschillende categorieën.

Dit leverde de volgende winnaars op:

Deze drie winnaars kregen een persoonlijke oorkonde van Het Gouden Potlood 2016.

Publieksprijs

Dit seizoen hebben de festivaldeelnemers een publieksprijs georganiseerd. Vanaf maart mochten onze bezoekers stemmen op de voor hun mooiste, meest inspirerende of best bij het thema passende tuin. Vol overtuiging is de tuin 'Le Jardin Rouge' van Dicky de Vos tot winnende tuin uitgeroepen! Van harte gefeliciteerd!

Ook voor de stemmers was er iets te winnen! Uit de bezoekers die hebben gestemd op de winnende tuin 'Le Jardin Rouge' is namelijk door middel van loting een winnaar/winnares gekozen, die 2 uur gratis tuinadvies voor zijn/haar eigen tuin door de winnende ontwerper krijgt, in dit geval Dicky. Deze winnaar is dhr. Janssen uit Holthees. Van harte gefeliciteerd en veel plezier met uw gewonnen prijs!

Logo | Tuin der lusten