Appeltern Tuinenfestival 2015

Appeltern Tuinenfestival 2015, een tuin voor Vincent!

Team Tuinenfestival 2015  uitsnede.jpg
Van Gogh 2015
Het Tuinenfestival 2015 van De Tuinen van Appeltern heeft een fascinerend thema: ‘Een tuin voor Vincent’.

Het zal in 2015 precies 125 jaar geleden zijn dat de wereldberoemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh is overleden. De kunstenaar heeft ons niet alleen leren kijken naar de wereld, op zijn expressionistische manier, maar heeft in zijn kunst de bloemen, de tuinen en het landschap als grote thema’s gebruikt. Wie kent niet de schilderijen van de Zonnebloemen, de Irissen, de bloeiende Paardenkastanjes… of de zeer expressieve interpretaties van de diverse tuinen waar Vincent verbleef..

Het is daarom als een hommage aan zulk groot kunstenaar dat het Tuinenfestival Appeltern hiervoor tuin- en landschapsontwerpers, kunstenaars en anderen oproept om een bijzondere tuin te bedenken voor Vincent. Die kan geïnspireerd zijn op het werk van Vincent Van Gogh, maar even goed bedoeld zijn voor de mens Vincent, die zo van tuinen hield.

Op 19 september 2015 vond de verkiezing plaats van Het Gouden Potlood 2015 in De Tuinen van Appeltern. Het publiek van vakgenoten en tuinontwerpers heeft uit de tien festivaltuinen die dit jaar speciaal voor het festival werden aangelegd, drie bijzondere tuinen gekozen.
Dit leverde het volgende resultaat op:

Deze drie winnaars kregen een persoonlijke oorkonde van Het Gouden Potlood 2015.

Video | Tuin & Landschap

Curator Michel Lafaille neemt je mee naar het tuinenfestival in De Tuinen van Appeltern. Tien bijzondere tuinen in het teken van 'Een tuin voor Vincent'.