Appeltern Tuinenfestival

Creaties van architecten en ontwerpers.
  • Appeltern Tuinenfestival
  • Appeltern Tuinenfestival
  • Appeltern Tuinenfestival

In 2009 vonden wij dat het tijd was voor een nieuw tuinelement in ons park. Tot dan toe maakten we elk jaar nieuwe tuinen of we renoveerden verouderde tuinen van het eerste uur.

Tuinenfestival

We hadden weliswaar een landelijke bekendheid bij het grote tuinpubliek maar lang niet elke tuin- en landschapsarchitect had even veel waardering voor wat we maakten. Tegelijkertijd merkten we dat ‘tuin’ in zijn algemeenheid een beetje bleef worstelen met het oubollige imago. ‘Tuin is niet hip en al helemaal niet sexy' en dus bedachten wij het Appeltern Tuinenfestival! Tijdelijke creaties van architecten en ontwerpers op een speciaal deel van het park.

Opening door Herman van Veen.jpg

Een mooie manier om het vak te betrekken en om ‘de tuin’ in een ander daglicht te stellen. Een festivaltuin is immers geen gewone standaardtuin. Integendeel. Het gaat om een uitdrukking in groen, de verbeelding van een idee in een als tuin afgebakende omgeving. Erg hip en populair bij vernieuwers over heel de wereld. Het Appeltern Tuinenfestival groeit elk jaar. De tuinen zijn 2 jaar te zien totdat ze weer plaats maken voor een nieuwe serie.

DTVA Mei 2017 (75).JPG

Thema's

De Tuinen van Appeltern heeft het Appeltern Tuinenfestival opgezet in samenwerking met iedereen die de ‘tuin’ een warm hart toedraagt. De ontwerpen moeten passen binnen een vooraf vastgesteld thema.