Tuingeluk

Veel mensen weten niet hoe ze het best een tuin kunnen inrichten. Er worden dan ook veel fouten gemaakt.

Omschrijving

Op zichzelf gebeurt dat wel vaker bij doe-het-zelven, maar omdat je een tuin niet als een plafond even snel kunt overschilderen, raakt men bij een verkeerde tuin al snel teleurgesteld en vaak ook een beetje moedeloos.

Juist om er voor te zorgen dat bij het begin geen fouten gemaakt worden bedachten wij in 2011 de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk. Vier eenvoudige regels als houvast voor beginnende tuiniers. En inmiddels ook voor tuinontwerpers en hoveniers. De basisvoorwaarden voor tuingeluk worden voortaan ook als standaard ingepast in groenopleidingen.

Tuingeluk kleurt de wereld
Het uitgangspunt voor de hulpregels van Tuingeluk is dat iedereen de meerwaarde van een echte tuin moet kunnen ervaren. Gewoon omdat een goede tuin gelukkig maakt maar ook omdat de wereld dan een beetje mooier wordt. Immers gelukkige tuinbezitters zijn gezonder, fitter, hebben meer respect voor alles wat groeit en bloeit, en gaan dus socialer en duurzamer om met hun omgeving.

Meer of minder tuingeluk
De vier basisvoorwaarden zijn een mooi begin voor toekomstig tuingeluk. Een belangrijke voorwaarde is de energiebalans. Hoe kun je extra tijd besparen bij het onderhoud van jouw tuin?

Met 'Meer Tuingeluk' behoeden wij je voor veelgemaakte fouten en bieden wij graag Tuingeluk bevorderende en tevens praktische oplossingen. Op basis van veelvoorkomende problemen onderscheiden wij een aantal thema’s en geven we je enkele productvoorbeelden en praktische tips die jouw Tuingeluk kunnen bevorderen.

Wie kiest voor Tuingeluk?
Tuingeluk, oftewel het dagelijks ondervinden van het juiste gevoel in de eigen buitenomgeving, heeft gevolgen op allerlei vlakken. Meer respect voor natuur en milieu, de gezondheid, de vrijetijdsbesteding, een verbetering van producten, meer informatie, etc.

De Tuinen van Appeltern en de door haar geselecteerde Appeltern Tuinexperts hebben met hun idee om de buitencultuur te bevorderen, velen geïnspireerd om mee te doen en aan te zetten tot nieuwe initiatieven.

Bekijk de aangesloten organisaties die al sinds het eerste uur achter de nieuwe tuinwet staan en deze van harte ondersteunen.

Productenlijst

Tuinadvies

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––