Protestboom

Velen denken dat Nederland één van de best ontwikkelde tuinculturen van Europa heeft.

Protestboom

Omschrijving

Natuurlijk hebben we een historie op het gebied van tuinarchitectuur die er mag wezen, maar kijkend naar de band die een gemiddelde Nederlander heeft met zijn tuin, geloven wij dat die zeker niet zo hecht is als verondersteld wordt. Belgen, Duitsers, Engelse en Scandinaviërs hebben zeker meer respect voor alles wat groeit en bloeit. Hoe komt het dan dat er zoveel omgaat in de tuinsector en anderen misschien ook daardoor denken dat we een tuinminded volkje zijn.

Wij denken dat dat alles te maken heeft met onze handelsgeest. We zijn goed in het bedenken, produceren en importeren van allerlei zaken om daar vervolgens geld mee te verdienen. Op zichzelf is daar niets mis mee, maar het vertroebelt een beetje het beeld. Wat mag er bijvoorbeeld allemaal toegerekend worden naar de tuin. De Nederlandse groenwarenhuizen staan vol met zaken die weinig met tuin van doen hebben.

Onze Protestboom, ‘geplant’ bij het 25 jarig jubileum, is een verzoek om aandacht. Het goede gevoel ontstaat niet bij de gratie van heel veel spullen. Integendeel, waarbij het zeker zo is dat als een tuin voldoet aan de basis voorwaarden voor Tuingeluk, de hardware aan materialen en accessoires van toegevoegde waarde kan zijn.

Onderzoeken
Er is al heel veel onderzoek verricht naar de voordelen van groen. Mensen blijven langer fit met een tuin, ze eten gezonder, hebben meer respect voor natuur en milieu enz. enz. Het is een kwestie van tijd, maar vroeg of laat zal een groene omgeving als een eerste levensbehoefte gaan gelden.

De boom is gemaakt door Peter Sprengers van Dutch Home Art.

Tuinadvies

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––