Ommuurde Water Tuin

Compleet ommuurd met heel veel planten en leven.

Ommuurde Water Tuin

Omschrijving

Deze inspiratietuin in Appeltern is ontworpen door Nederlands meest bekende plantenkenners, Gert Tabak en Ton ter Linden.

Zij wilden een tuin die een wereld op zichzelf zou zijn, compleet ommuurd met heel veel planten en leven. Het ontwerp heeft bijna alles van de originele tuin. De statige muren met veel begroeiing, de centrale vijver verpakt in twee schitterende borders op kleur en dan de looppaden die de twee terrassen verbinden.

De loofgalerij aan de linkerkant biedt extra schaduw en heel veel geur door de rozen en klimplanten. De bankjes tegen de muur bieden je een mooi uitzicht op de vijver en een mogelijkheid om in de zon dan wel in de schaduwplaats te nemen. De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Gert Tabak zelf!

ONTWERP

Gert Tabak & Ton ter Linden

In het jaar 2000 is deze tuin gerealiseerd, en in 2018 is de hele tuin gerenoveerd en zijn de borders leeggehaald en beplant met een nieuwe kleurrijke transparante beplanting. Ook de poorten en het waterwerk van Cor de Ree zijn hersteld door hem, en metaalkunstenaar Arthur Dreissen heeft het meubilair voor deze tuin gemaakt.

Voor Ton ter Linden en Gert Tabak is dit hun DROOMTUIN: een heerlijke tuin om tot rust te komen in de beslotenheid van de muren en te genieten van de vogels, de waterdieren en de insecten. De Tuinen van Ton ter Linden in Ruinen zijn al lang gesloten en de latere tuinen in De Veenhoop (Frl) zijn ook niet meer toegankelijk.

De Tuinen van Appeltern is er trots op dat de DROOMTUIN van beide ontwerpers hier te bezoeken en te ervaren is. Het is de enige tuin van hun hand die opengesteld is voor het publiek.

Gert-Tabak-Ton-Ter-Linde

In de herfstperiode van 2018 plantten Gert en Ton, in samenwerking met Carien van Boxtel (JUB Holland), honderden bloembollen in hun gerenoveerde borders, benieuwd welke bollen er in de grond zitten? Kom naar De Tuinen van Appeltern!

Extra informatie over de designers van deze tuin?
Kijk eens op Gerttabak.com en Tonterlinden.com!

BEPLANTING

Onderaan deze pagina zie je (bijna) alle toegepaste beplanting uit de 'Ommuurde Watertuin'. Helaas zijn niet alle soorten terug te vinden in onze Plantenencyclopedie. Vandaar onderstaand lijstje met de overige plantsoorten welke nog ontbreken in de plantenlijst:

Plantenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––
UNDEFINED