Knotwilgen

De knotwilg staat voor Holland, voor water en dijken, voor sloten en voor weer en wind. Hij staat ook voor standvastigheid, voor wederopstanding en vertrouwen.

Knotwilgen

Omschrijving

Misschien overdrijven we een beetje en maken we het allemaal mooier dan het is. Tegelijkertijd is het dus ook maar net wat jij er van maakt. Welke band je voelt en welke herinnering je wilt behouden. Onze knotwilgjes staan in die zin model voor elke boom die jij kiest voor jouw tuin waarbij je steeds moet kiezen voor de vorm en het karkater. De band komt dan later.

In feite bent je in jouw eigen tuin altijd zelf aan zet ook als een boom van nature nooit in uw woonomgeving voorkomt, dan nog mag je kiezen voor jouw eigen smaak. Een palm groeit evengoed in de polder als een knotwilg in een stadswijk.

Toch is het met bomen ook een beetje als met mensen. De een voelt zich prettig in een dorp, de ander verkiest een drukke metropool. Geloof het of niet maar een boom zou juist om die reden dus toch een beetje meer kunnen stralen op de plek waar al zijn voorouders dat ook al deden. We kennen overigens ook een aantal emigranten die ver van hun geboortegrond heel gelukkig geworden zijn!

Hoe kies je een boom?
De plaats waar de boom moet komen bepaalt grotendeels de keuze. De bodemgesteldheid, de sfeer en uitstraling van de omgeving, de beschikbare oppervlakte en dan ook nog de functionaliteit (schaduw of privacy) Uiteraard speelt ook jouw persoonlijke smaak en de zorg die je eraan wilt besteden nog een rol.

  • Solitairbomen, als blikvanger in jouw tuin;
  • Laanbomen, langs wegen, pleinen, erfgrenzen;
  • Vormbomen, voor de kleine tuin en functioneel bij schaduw/privacy;
  • Fruitbomen, nu ook oudere bomen te koop;
  • Parkbomen, hoge bomen, niet geschikt voor de kleine tuin;
  • Vogelaantrekkende bomen, meestal soorten met besjes;
  • Groenblijvende bomen, coniferen of doorgegroeide struiken als hulst.

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––