Kleurgolven

Hoogteverschillen in plantstroken en de verschillende plantsoorten per strook bepalen de sfeer in deze tuin.

Omschrijving

We bezoeken jaarlijks open tuinparken en internationale groententoonstellingen. Vaak komen we daar immense terreinen tegen met gelaagde plantstroken, alsof het kwekerijen zijn met honderden verschillende plantsoorten, keurig gerangschikt in tientallen plantvakken.

Omdat iedereen juist na het zien van dit soort shows altijd denkt daar in eigen tuin niets mee te kunnen, hebben we deze tuin ontworpen. Hoe zou zo’n groenshow ook thuis kunnen werken? De basis is de open ruimte van halfverharding waar de compacte plantbedjes vanaf de zijkant steeds bewust in doorsteken. De één iets meer dan de ander en de één ook iets breder dan de ander.

We zijn begonnen met een vaste planten compositie, met haagjes, met grasstroken en met heestervakjes. We gaan ervaren wat ons het meest plezier en variëteit gaat geven.

Een plantensoort, in deze setting, is makkelijk te vervangen voor een ander. Bijna alle vakjes zijn afgekaderd met metalen kantopsluitingen, zodat de vorm er ook voor altijd in blijft. Van expo naar Appeltern, de volgende stap is van Appeltern naar uw achtertuin.

Plantenlijst

Productenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––