Inspiratietuin 'De beplante wadi'

Een voorbeeldige tuin waar iedereen veel van kan leren!

Inspiratietuin 'De beplante wadi'
Nieuw in
ons park

Omschrijving

Meer beleving, meer biodiversiteit en nog tal van andere zaken uit de “Levende Tuin” zijn van toepassing op het concept van de beplante wadi. Veel wadi’s komen voor in het openbaar groen maarzoals hier te zien is kan een wadi ook in de kleine tuin worden toegepast.

Zo is in deze tuin bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer van de blokhut erachter afgekoppeld en aangesloten op de wadi. Hierdoor wordt het water niet direct afgevoerd maar kan het rustig infiltreren in de bodem. Planten in de wadi zorgen er vervolgens voor dat de wadibodem open van structuur blijft zodat er de infiltratie optimaal is. Daarnaast geven de planten extra verkoeling, maar ook beschutting, kunnen insecten zoals bijen er in leven en bovenal het staat nog een stuk gezelliger ook!

Inspiratietuin

De gebruikte materialen zijn allemaal afgestemd op het levende tuin principe. Zo is er gewerkt met inlandse houtsoorten en is bijvoorbeeld de bestrating gemaakt van gebakken klinkers met een open structuur. Het dak van het paviljoen is vervolgens voorzien van beplanting zodat ook dit water kan opvangen en tijdelijk kan bergen. De tupeloboom (Nyssa) is een voorbeeld van de toepasbare soorten in een wadi, goed droogte kunnen doorstaan en zo af en toe ook eens natte voeten krijgen.

SPONSOREN INSPIRATIETUIN 'DE BEPLANTE WADI'

Lentiz MBO Groene Ruimte Maasland Aanleg
Benfried B.V. Tuinmaterialen

Ontwerp

Deze tuin is ontworpen door

Plantenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––