Historie van Appeltern

De Tuinen van Appeltern zijn bij toeval tot stand gekomen.

Omschrijving

Ben van Ooijen, oprichter van het park, was hovenier maar had met dat vak nog niets gedaan omdat hij een discotheek exploiteerde.

Doordat hij graag met zijn gezin op deze plek wilde wonen, moest hij wel als hovenier aan de slag. Anders zou een vergunning voor een woonhuis uitgesloten zijn. Om het hoveniersbedrijf “Van Ooijen’s Hoveniers” te laten groeien en om klanten te laten zien wat er mogelijk is, begon hij met kleine voorbeeldhoekjes, wat terrassen en een grote vijver. De modeltuin werd elk jaar groter en al snel bleek er landelijke behoefte aan meer tuinideeën en informatie.

Ben besluit van zijn voorbeeldtuin serieus werk te gaan maken en doopte de toenmalige één hectare grote tuin om tot Informatietuinen Appeltern. Inmiddels is het park uitgegroeid tot ruim twintig hectare oftewel zo’n dertig voetbalvelden. Je begrijpt dat die ontwikkeling zeker niet vanzelf is gegaan, maar door gedrevenheid en passie voor het vak genieten de tuinen inmiddels een Europese bekendheid bij tuinvrienden. Gelukkig is een tuin nooit af, dus elke dag groeit ook de historie.

Bekijk ook:

Productenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––