Hagen

Een haag is een mooie tuinafscheiding, althans zo lang hij niet te groot wordt.

Omschrijving

Een haag is een mooie tuinafscheiding, althans zo lang hij niet te groot wordt en met zijn groei en voedselbehoefte te veel beperkingen op legt voor de rest van de tuin.

Helaas wordt een haagsoort vaak onbewust gekozen, zonder te weten hoe groot hij wordt, hoe hard hij groeit en welke levensduur er verwacht mag worden. Een haag staat meestal op de erfgrens en als er al ergens ruzie over gemaakt wordt met de buren dan is het vaak de haag (of een andere tuinafscheiding). Dus zodra u voor een haag kiest, maakt u ook een keuze voor de buren. Een afstemming vooraf biedt vele voordelen. Niet alleen over de aard en uitvoering maar ook kostentechnisch.

Logo Quickhedge

Het liefst plaatst men een haag die al op juiste hoogte is waardoor al snel in alle vrijheid genoten kan worden in het eigen groendomein. Gelukkig is dat geen probleem. De Nederlandse kwekerijsector speelt daar prima op in met allerlei soorten en hoogten. Nieuwe ontwikkelingen zijn kant en klaar hagen. Tegen een metalen rek gekweekte plantensoorten zoals klimop en vuurdoorn. Er zijn ook hagen in stukken van 1 meter, rechtstreeks van de kwekerij, die er na het planten uitzien alsof hij er altijd al gestaan heeft.

Logo Mobilane

Gratis tuinadvies over hagen!
Hagen bestaan uit bomen en heesters die in (soms losse) rijen geplant als afscheiding, zichtscherm of windkering dienen. Er kunnen zowel groenblijvers als bladverliezers in staan en ze kunnen strak gesnoeid worden of wat losser uitgroeien.

Hagen worden meestal twee keer per jaar gesnoeid (beter: geknipt). Eenmaal in het voorjaar en daarna nog eens rond de langste dag (21 juni) of iets later. Veel planten maken dan een tweede groeistoot door. Lees meer over het onderhoud van hagen!

Neem een haag in plaats van een schutting!
Een haag wordt door de meeste tuinliefhebbers gezien als de meest ideale tuinafscheiding. Het heeft natuurlijk alles te maken met de ‘groene’ uitstraling wat het tuingevoel per definitie ten goede komt. Maar ook met de uitgebreide keuzemogelijkheden en eigen inbreng bij de vorming. Lees meer over de verschillende haagsoorten!

De hagen in Appeltern
We hebben in De Tuinen van Appeltern meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen en minstens de helft van die tuinen heeft een groene haag. Ruim 100 soorten en varianten waar u uit zou kunnen kiezen. Onze tuindienst besteedt extra veel zorg aan hun hagen. Ze zijn niet voor niets zo vitaal, zo strak en zo rijkdragend!

Productenlijst

Tuinadvies