Esther de Graaf

Geïnspireerd op het schilderij 'Saint-Georges majeur au crépuscule' van Claude Monet.

Esther de Graaf
Niet meer
te zien

Omschrijving

‘Dit mogen jullie niet missen!’ Dat waren de woorden van mijn docente Frans toen ik als 14-jarig meisje met de middelbare school een bezoek bracht aan het Parijse Musee de l’Orangerie.

Kunst had niet bepaald mijn aandacht en ik nam de woorden van mevrouw De Greeve met een flinke korrel zout. Toen ik de Ronde Zaal met de waterlelies van de Franse schilder Claude Monet binnenstapte was ik verrast. De enorme doeken van de blauwgroene vijvers met waterlelies maakten grote indruk op me. Met ferme, fijne penseelstreken liet Monet onder veranderend licht een watertuin tot leven komen. Onwaarschijnlijk mooi en sindsdien ben ik liefhebber van deze impressionistische schilder.

Schilderen met planten!

De waterlelies zijn misschien Monets bekendste werk maar hij schilderde meer landschappen, vaak met een hoofdrol voor beplanting en water. Eigenlijk vind ik ze allemaal even mooi. Zijn schilderij van de zonsondergang in Venetië is een van zijn minder bekende landschappen, en net een tikkeltje anders. De verfijning zit niet in de afwisseling van texturen of kleuren, maar in de subtiele overgang van het grote kleurvlak. De kerk San Giorgio Maggiore staat tegen de achtergrond van een brandende lucht die wordt weerspiegeld in het water. De kleurovergang is zo sprekend dat ik hem heb willen vastleggen in deze opgave voor een beeldend beplantingsplan.

Toegepaste beplanting:

1. - Purperklokje
2. Campanula poscharskyana 'Blauranke' - Klokjesbloem
3. Campanula garganica - Klokjesbloem
4. - Zonneroosje
5. Helianthemum 'Wisley Primrose' - Zonneroosje
6. - Zonneroosje
7. Helianthemum 'Ben Hope' - Zonneroosje
8. Helianthemum 'Cerise Queen' - Zonneroosje
9. - Zonneroosje
10. Campanula carpatica 'Karl Foerster' - Klokjesbloem

Ontwerp door:

Esther de Graaf
Escape Tuinarchitectuur

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.