Engelse Verandatuin

Engelse tuinen blijven altijd populair en dus is een Engelse tuin niet een trend van een bepaalde periode maar gewoon tijdloos en van elk jaar.

Engelse Verandatuin

Omschrijving

De tuin moet het verlengstuk zijn van het huis, wordt er vaak beweerd. Met een veranda verloopt de overgang van huis naar tuin heel natuurlijk.

Eigenlijk wordt er helemaal niet meer zoveel van een veranda gesproken. Dat heeft alles te maken met het feit dat veel veranda’s in de praktijk niet meer zijn dan een aangeplakte overkapping. Vroeger was een veranda veel meer onderdeel van het huis.. onder dezelfde daklijn, met dezelfde ramen en houtelementen als in het huis. Omdat we hier toch net even iets meer gebouwd hebben dan een overkapping (het is ook niet een standaard kant en klaar model) hebben we dit een veranda durven noemen met een Engels getinte tuin. Typisch ‘Engels’ zijn de rozen, de weelderigheid, de grindpaden, het rozenpoortje en metalen tuinsetjes of massieve banken.

Het Nederlandse klimaat is helaas toch anders dan het Engelse waardoor veel Engelse planten het helaas met de Hollandse winters niet redden. Deze Engelse Verandatuin is een oproep om te proberen zelf de toon te zetten, uw eigen favoriete kleuren, accessoires en planten.

Omdat een Veranda standaard staat tegen, of onderdeel uitmaakt, van de huisgevel, wordt door de ligging van het huis ook bepaald of en hoeveel de zon in de Veranda schijnt. Bij de intekening van een overkapping dus wel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Plantenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––