Engelse Verandatuin

Engelse tuinen blijven altijd populair en dus is een Engelse tuin niet een trend van een bepaalde periode maar gewoon tijdloos en van elk jaar.

Engelse Verandatuin

Omschrijving

De tuin moet het verlengstuk zijn van het huis, wordt er vaak beweerd. Met een veranda verloopt de overgang van huis naar tuin heel natuurlijk.

Eigenlijk wordt er helemaal niet meer zoveel van een veranda gesproken. Dat heeft alles te maken met het feit dat veel veranda’s in de praktijk niet meer zijn dan een aangeplakte overkapping. Vroeger was een veranda veel meer onderdeel van het huis.. onder dezelfde daklijn, met dezelfde ramen en houtelementen als in het huis. Omdat we hier toch net even iets meer gebouwd hebben dan een overkapping (het is ook niet een standaard kant en klaar model) hebben we dit een veranda durven noemen met een Engels getinte tuin. Typisch ‘Engels’ zijn de rozen, de weelderigheid, de grindpaden, het rozenpoortje en metalen tuinsetjes of massieve banken.

Het Nederlandse klimaat is helaas toch anders dan het Engelse waardoor veel Engelse planten het helaas met de Hollandse winters niet redden. Deze Engelse Verandatuin is een oproep om te proberen zelf de toon te zetten, uw eigen favoriete kleuren, accessoires en planten.

Omdat een Veranda standaard staat tegen, of onderdeel uitmaakt, van de huisgevel, wordt door de ligging van het huis ook bepaald of en hoeveel de zon in de Veranda schijnt. Bij de intekening van een overkapping dus wel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

TOEGEPASTE BEPLANTING

Geranium nodosum 'White Leaf' Ooievaarsbek
Digitalis purpurea Vingerhoedskruid
Delphinium centurion 'Sky Blue' Ridderspoor
Alchemilla mollis Vrouwenmantel
Nepeta kubanica Kattenkruid
Phlox paniculata 'Utopia' Vlambloem
Echinacea purpurea 'Alba' Zonnehoed
Filipendula rubra 'Venusta' Moerasspirea
Campanula lactiflora 'Loddon Anna' Klokjesbloem
Hydrangea macrophylla Waterstruik
Rosa Roos
Ophiopogon Planiscapus 'Niger' Slangenbaard
Clematis Bosrank
Vitex agnus-castus Monnikspeper
Vernonia crinita Ijzerkruid
Spiraea bumalda 'Little princes' Spierstruik
Cydonia oblonga Kweepeer
Buxus sempervirens Palmboompje
Fagus sylvatica Beuk
Astilbe Pluimspirea
Thuja occidentalis 'Smaragd' Levensboom

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––