Dolce far Niente

Een tuin in twee niveaus. Het eerste deel grenst aan de woonkamer. De vlonder bij de openslaande tuindeuren ligt precies even hoog als de kamervloer.

Omschrijving

Een tuin in twee niveaus. Het eerste deel grenst aan de woonkamer. De vlonder bij de openslaande tuindeuren ligt precies even hoog als de kamervloer.

De halverharding rondom ligt 2 cm lager en bijna het hele achterste gedeelte ligt een trede hoger. De muur in de lengterichting van de tuin vormt de schakel tussen hoog en laag of tussen voor en achter.

Zo’n wand zorgt voor verrassende uitzichten en doorzichten. Op het verhoogde plateau met overdekt terras kunnen diverse groenvlekken ingepast worden. He achterdeel is ook bereikbaar via het pad langs de erfafscheiding. Een zalige tuin met een naar wens inpasbare hoeveelheid beplanting en verder nauwelijks onderhoud.

Dutch Quality Gardens

Ontwerp

Dutch Quality Gardens Hoveniers
Exclusief geselecteerd door De Tuinen van Appeltern!

Dolce Far Niente

Beplanting

Bergenia cordifolia Schoenlappersplant
Carpinus betulus Haagbeuk
Euphorbia amygdaloides 'Robbiae' Amandelwolfsmelk
Helleborus argutifolius Kerstroos
Hosta tardiana 'Halcyon' Hartlelie
Hydrangea paniculata 'Wim's Red' Pluimhortensia
Koelreuteria paniculata Chinese vernisboom
Ophiopogon planiscapus 'Niger' Slangebaard
Panicum virgatum 'Heavy Metal' Vingergras
Rodgersia aesculifolia Schout-bij-nacht
Sedum matrona Vetkruid
Tellima grandiflora Franjekopje

Deze tuin in uw achtertuin?
U kent de praktijk als het gaat om de inrichting van uw woning. Is het nu een keuken, badkamer of woonkamer, u laat zich inspireren door het kijken naar de voorbeelden (op locatie, op internet of uit een folder) en kiest daarna een model of soort dat aansluit bij uw smaak en inrichting. Bij de aanschaf van een keuken, wordt het gekozen model verwerkt in een ontwerp die bij u wensen, maar ook in maatvoering die bij u past. Immers is de ruimte in uw huis is vaak anders dan de opstelling die u heeft uitgekozen. Waarom zou dit niet voor uw tuin kunnen gelden?

Productenlijst