Bodemtuin

Planten, bomen en struiken hebben allemaal voeding, zuurstof en water nodig. Planten groeien mee met hun wortels in de grond en daar moet dus de voeding, de zuurstof en het vocht vandaan komen.

Omschrijving

Je zou denken dat elke grondsoort dat van nature allemaal in zich heeft maar dat is helaas niet waar. Bovendien misbruiken we de grondlaag in een tuin vaak zodanig dat zelfs als de voeding en het vocht daar aanwezig zijn, dit door de wortels niet eruit gehaald kan worden.

Een andere reden waarom je zoveel aandacht aan de grond moet besteden is de bewerkbaarheid. Iedereen werkt het liefst in een open rulle grond. Dat is lekker onkruid wieden en lekker planten. Als de grond er na een dagje zon uitziet als een betonplaat, ga je niet graag aan het werk en ook als de bodem zo zanderig is dat bij een beetje wind het hele terras vol stofdeeltjes ligt, is dat allerminst plezierig.

Bij de aanpak van de bodem spelen dus meerdere zaken een rol:

  • Structuurverbetering;
  • Waterhuishouding;
  • Gebruik van afgestelde bemesting;
  • Onkruidbestrijding.

In De Tuinen van Appeltern werken we samen met DCM Nederland. DCM levert ons niet alleen de mest- en verzorgingsmiddelen, ze helpen onze tuindienst ook met adviezen! Regelmatig komt de deskundige van DCM voorbij om te bezien welke middelen het best kunnen worden ingezet. De Tuinen van Appeltern is daarmee ook een beetje een proeftuin, want ook nieuwe methodieken worden ingezet om te bezien hoe (snel) ze uitwerken. We delen onze bevindingen graag met onze bezoekers in het park en op deze website!

Ontwerp

Deze tuin is ontworpen door

Productenlijst

Tuinadvies

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––