Balkontuin

De inrichting van een balkontuin wijkt natuurlijk af van een ‘normale’ tuin. Maar de basisvoorwaarden voor het juiste tuingevoel gelden ook in een balkontuin.

Omschrijving

Het groen is belangrijk en er moeten hoogte-elementen in verwerkt worden en uiteraard moet je zoveel mogelijk privacy genieten.

Zonder al te veel inkijk, niet te veel wind, niet te veel zon, liefst ook ’s avonds en ook als het regent. Het prettige gevoel op een balkon komt net als in een tuin door de planten en de beslotenheid. En hoewel de ruimte vaak beperkt is, moet je streven naar zoveel mogelijk groene gezelligheid.

Vanwege constructieve beperkingen kan een balkon of dakterras niet belegd en ingericht worden met de traditionele tuinmaterialen. Bestrating en/of vlonders moeten licht maar vooral ook dun zijn. Ook de bakken voor beplanting dienen licht maar tegelijkertijd ook heel degelijk te worden uitgevoerd.

Op de balkontuinen in Appeltern treft u een tiental sferen voor een eigentijdse inrichting met daarbij alle mogelijke producten die specifiek voor de balkontuin gebruikt kunnen worden.

Windschermen, plantenbakken, vlonders, tegels, sedummatten, kunstgras, maar ook grondsystemen waarmee in een balkon of op een dakterras grotere bomen en struiken geplaatst kunnen worden. De inrichting en constructie van een balkontuin vereisen extra aandacht. Je kunt nu eenmaal niet alles omdat de belastbaarheid zijn grenzen kent.

Plantenlijst

Productenlijst

Tuinadvies

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––