A. Vogel

Planten hebben een positieve werking op ons gevoel. Alleen al door te groeien en te bloeien. De geuren en kleuren omarmen ons zonder belang, zonder dat ze enige tegenprestatie van ons verlangen.

A. Vogel

Omschrijving

De geneeskundige kracht van bloemen en kruiden is al eeuwenoud. Alleen werd het vroeger niet serieus genomen. Overigens is het op dit moment ook weer een beetje zo, want van vele positieve bloemen en plantenextracten is de medische werking niet wetenschappelijk onderzocht. Als je positieve werking ervaart mag eigenlijk niet gezegd worden ‘dat het werkt’. Een vreemde situatie. Maar daar kunnen wij weinig aan veranderen.

Wij vinden het fantastisch dat er met alle in de praktijk bewezen effecten zo’n mooie band met planten ontstaat, want dat willen wij graag. We willen dat mensen van planten gaan houden. Maakt niet uit of het voor de kleur, het blad, de geur of de werking is. Een betere band met het plantenrijk zorgt op voorhand voor een andere stemming en daar kan niemand op tegen zijn.

De planten en hun werking

In onze A.Vogel Tuin hebben we een aantal geneeskrachtige planten bij elkaar geplant. Compleet met naam en hun gezonde effecten! Lees meer over geneeskrachtige planten.

A.Vogel Tuinen, de gezondste plek van Nederland!

Verscholen in de bossen van Landgoed Zwaluwenburg tussen ’t Harde en Ermelo liggen de A. Vogel tuinen. De tuinen zijn feitelijk de kwekerij van de Biohorma fabriek waar de A. Vogel producten gemaakt worden. 70% van de ingrediënten van de geneeskrachtige A. Vogel producten komen van dit schitterend landgoed. Eindeloze akkers met bloeiende kruiden, keurig gerangschikt en opgekweekt om te oogsten als ze ‘rijp’ zijn.

De tuinen zijn gratis te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het is gewoon een heerlijke wandeling op een wel heel gezonde plek. Op het landgoed is een landwinkel gevestigd waar je terecht kunt voor informatie en een plattegrond, de landwinkel is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

De kwekerij bloeit het mooist tussen juni en september. Voor kinderen heeft A. Vogel tuinen extra elementen ingepast zoals een blotevoeten pad, een speelweide en een bewegingsbaan.

Tijdens het seizoen zijn er meerdere activiteiten en themaweekenden. Het is gewoon fantastisch om er een poosje te verblijven. Je komt er tot rust en begrijpt meteen waarom planten zo gezond voor je kunnen zijn!

Ontwerp

Deze tuin is ontworpen door

Plantenlijst

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––