200 voorbeeldtuinen

Voor ons was vanaf het allereerste begin ‘de menselijke maat’ heel belangrijk.

200 voorbeeldtuinen

Omschrijving

De ‘200 tuinen’ van Appeltern zijn inmiddels misschien al uitgegroeid naar 230 of misschien zelfs wel ingeperkt naar 175. Het heeft alles te maken met wat jij (en wij) onder een tuin verstaan.

Voor ons was vanaf het allereerste begin ‘de menselijke maat’ heel belangrijk. We vonden en vinden dat bezoekers zich moeten kunnen herkennen in een voorbeeld en daarbij ook dat voorbeeld in gedachten moeten kunnen verplaatsen naar hun eigen omgeving. Voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Soms is een sfeerhoekje al voldoende en soms herkent met in een volledige tuin nog niet het ontwerp voor thuis. We zijn niet voor niets begonnen met bij elke tuin standaard een ontwerp beschikbaar te stellen als houvast inclusief de gevels, de afscheidingen en de openslaande tuindeuren.

Tweehonderd tuinen dus. Maar het zouden er net zo goed meer of minder kunnen zijn. Steeds vaker richten we een plek ook in als een voorlichtingstuin, om uitleg te geven over bemesting, bomen of techniek.

Hoe dan ook we blijven zorgen voor voldoende inspiratie en informatie met voor elk wat wils maar ook om te choqueren en wat los te maken. Een tuin is wat jij er van maakt. De tuin dat ben je zelf. Wij houden je graag 200 (of meer) spiegeltjes voor.

Abonnement Appeltern
In De Tuinen van Appeltern is geen dag hetzelfde. De jaargetijden kleuren de tuin maar ook de constante aanvoer van nieuwe materialen en planten zorgen steeds voor veranderde tuinen. Niet voor niets nemen steeds meer mensen een seizoenkaart waarmee ze het hele tuinseizoen, zo vaak als ze willen de tuinen kunnen bekijken. 

Parkfaciliteiten
Naast de meer dan 200 compleet aangelegde voorbeeldtuinen is in ons park nog veel meer te beleven en te zien. In het park is een hoveniersbalie ingericht. Hier lees je meer over onze Appeltern Tuinexperts, bijzondere ontwerpers en andere partners. Tevens is de uitgebreide bibliotheek hier gehuisvest. In de weekenden (april t/m oktober) kun je aan de hoveniersbalie in de 'Wintertuin' advies krijgen van een Dutch Quality Gardens hovenier.

Tuinadvies

Stel een vraag over deze inspiratietuin

Wat is je vraag? *
Naam *
E-mailadres *
Foto
Optioneel kun je een foto bijvoegen om je vraag te verduidelijken.
Fluistertour
–:––