Tuinstartersdag voor buurtgenoten

Een mooie tuin voor de hele buurt!

 • Tuinstartersdag voor buurtgenoten
 • Tuinstartersdag voor buurtgenoten
 • Tuinstartersdag voor buurtgenoten
Nieuw
 • Prijs € 225,-
 • 14 - 25 personen
 • Tuinadvies
Reserveren

Bijna iedereen met een nieuw huis in een nieuwe wijk heeft hetzelfde probleem: de tuin. Hoe pakken we dat aan en wat gaan we wel en niet overleggen met de buren!?

De Tuinen van Appeltern kan jou en al je buurtgenoten helpen met een TUINSESSIE VOOR STARTERS!

Wat we bieden

Appeltern is gemaakt om iedereen te helpen en de juiste weg te wijzen. Tijdens de tuinsessie voor toekomstige buurtgenoten, vertellen we hoe je veelgemaakte fouten kunt voorkomen en waar je allemaal op moet letten bij je keuzes. Hoe zit het met de grond? Kan ik zo maar beginnen? Hoe krijg je een gezellige tuin met al jouw wensen over onderhoud, privacy en gebruik in zon en schaduw, overdag en ‘s avonds!?

We nemen je mee in meer dan 200 voorbeeldtuinen. Elke steen en tegel is bij ons toegepast te zien, en het zelfde geldt voor overkappingen, tuinafscheidingen, meubels, tuinhuisjes, vijvers, muurtjes, plantborders, grasveldjes enz. We gaan je vertellen over alle voordelen, maar ook over de nadelen.

Tuinstartersdag voor buurtgenoten | De Tuinen van Appeltern

Programma

 • 10.00 uur Aanvang met koffie/thee voor iedereen.
 • 10.15 uur Een vrolijke tuinles, waarbij ‘Help, ik heb een nieuwe tuin’ in no-time verandert in ‘Ik kan niet wachten..’! Een interactieve schetsende uitleg van onze directeur Ben van Ooijen.
 • 11.30 uur Rondleiding door het park met uitleg in de praktijk. Je voelt zelf waarom de ene tuin anders voelt dan de ander en je leert hoe je een tuinontwerp in elkaar steekt.
 • 13.30 uur Afsluiting met ontwerp boekje en tips voor vervolg.
 • 14.00 uur Iedereen kan tot 18.00 uur op eigen houtje of met buurtgenoten rondstruinen in het inspiratiepark, een drankje doen of shoppen in onze tuinwinkel of plantenmarkt.

De voordelen

Buiten dat je alles te weten komt over de aanpakmogelijkheden in je eigen tuin, ontmoet je op een informele manier je buurtgenoten en leer je ze beter kennen. Uit ervaring weten we dat een groene omgeving de gezelligheid en openheid bevordert. Daarbij zijn er soms ook specifiek buurt eigen problemen die besproken kunnen worden. Een ander voordeel is dat je niet met heel veel mensen hoeft te zijn om het te laten plaatsvinden. Een datum wordt in overleg gepland.

Tuinstartersdag voor buurtgenoten - De Tuinen van Appeltern

Prijs

Een tuinsessie voor starters uit je buurt kost € 225,00.
(Prijs inclusief entree tot het inspiratiepark, koffie of thee bij ontvangst, een ontwerpboekje en een parkeermunt. De prijs is gebaseerd op een groepsgrootte van 14 personen)

Je mag ook met minder personen deelnemen, maar je betaalt dan hetzelfde bedrag. Wanneer je met meer dan 14 personen deel wil nemen (maximaal 25 personen mogelijk), wordt het bedrag met €10,- per persoon verhoogd. Dus wanneer jullie met 15 personen komen zijn de kosten €235,00.

UNDEFINED