Tuinstartersdag

Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan? Met een halve dag les in praktijk, voorkom je allerlei fouten!

  • Tuinstartersdag
  • Tuinstartersdag
  • Tuinstartersdag
  • Prijs € 25,-
  • Inclusief entree
  • maximaal 25 personen
  • Workshop
Reserveren

Voorkom fouten maken bij het ontwerpen en inrichten van je nieuwe tuin.. dat klinkt toch perfect? Tijdens onze Tuinstartersdagen leer je binnen een halve dag hoe je fouten voorkomt en lacht het tuingeluk je tegemoet!

Directeur van De Tuinen van Appeltern, Ben van Ooijen, wil graag dat iedereen gelukkig is in zijn/haar tuin. Door middel van de honderden tuinen uit het park, probeert hij je te inspireren om op zoek te gaan naar je eigen Tuingeluk. Kom je er toch maar niet achter hoe dat geluk er voor jou uit ziet? Met een half dagje uitleg, leert Ben je alles wat nodig is om je nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten.

Helaas worden er zo af en toe nog fouten gemaakt bij een tuinindeling: het terras op een verkeerde plaats, geen dieptewerking, te veel stenen, geen zicht op de vijver, een allegaartje aan paadjes, noem het maar op.

Nog meer vragen waar over nagedacht moet worden, maar eigenlijk niemand op zit te wachten zijn: Welke grond is het meest geschikt? Hoe ga je het onkruid te lijf? Welke hagen en bomen hoeven niet gesnoeid te worden? Hoe zorg je dat de tuin geen rommeltje wordt? Ben van Ooijen helpt je op weg!

“Een tuin, qua sfeer en werk.. dat heeft iedereen helemaal zelf in de hand. Het probleem is dat men niet goed weet hoe men moet handelen en helaas krijgt iedereen dan door tv-programma’s en adviezen onderweg, vaak ook nog de verkeerde informatie.”

De Tuinen van Appeltern organiseert een dag voor tuinstarters en mensen die hun tuin willen renoveren. Tijdens deze leerzame praktijkdag behandelt Ben van Ooijen alle valkuilen, tips en trucs, zodat niemand een valse start hoeft te maken!

Dagprogramma

10:00 - 10:15 uur Ontvangst kopje koffie of thee
10:15 - 11:15 uur Schetsende voordracht Ben van Ooijen
11:15 - 12:30 uur Rondgang met inrichtingsuitleg bij aangelegde tuinen
12:30 - 17:00 uur Vrij om zelf het park met alle inspiratietuinen te bekijken!

Prijs: €25,00 p.p.
(Inclusief entree tot het park, koffie/thee en een uitgebreid informatiepakket!)

Tuinstartersdag met je nieuwe buurtgenoten?

Sinds dit jaar kan je ook een Tuinstartersdag boeken voor je 'eigen groep' starters. Ben je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk komen wonen, dan begint iedereen in de straat natuurlijk met nog aan te leggen nieuwe tuin. Lijkt het je leuk om met een groep gezamelijk een Tuinstartersdag te volgen, reserveer dan gezamelijk een Tuistartersdag!

Liever persoonlijk tuinadvies?

Reserveer een 'Persoonlijk Appeltern Tuinadvies' bij onze directeur Ben van Ooijen en krijg antwoord op al je vragen. Je krijgt een 1 op 1 consult van twee uur en kunt de rest van de dag besteden aan een wandeling door ons inspiratiepark.