Persoonlijk Appeltern Tuinadvies

Heb je een nieuwe woning gekocht en heb je geen idee wat je met je nieuwe (of reeds bestaande tuin) aan moet? Kom dan naar Appeltern!

 • Persoonlijk Appeltern Tuinadvies
 • Persoonlijk Appeltern Tuinadvies
 • Persoonlijk Appeltern Tuinadvies
Prijs per advies
 • Prijs € 150,-
 • maximaal 2 personen
 • Tuinadvies
Reserveren

Je denkt na over je nieuwe tuin, maar weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Moet ik misschien eerst een wensenlijstje maken? Een tuinschets of tuinontwerp (laten) maken? Begin ik met de bestrating te leggen? Is een gazon niet handig? Hoe weet ik wat alles kost en of de prijzen wel kloppen?

Er zijn heel veel vragen en natuurlijk geven de stratenmakers, hoveniers en ontwerpers allemaal antwoord, maar hoe weet je zeker dat die antwoorden ook het best passen bij jouw situatie? Een objectief advies van De Tuinen van Appeltern met de nodige basisinformatie helpt je verder!

Persoonlijk Appeltern Advies

Waar moet je beginnen?

De Tuinen van Appeltern is al meer dan 30 jaar bezig om ervoor te zorgen dat tuinbezitters gelukkig worden met en in hun tuin. Met de voorbeeldtuinen in het park en ook allerlei hulptroepen, komen veel tuinbezitters al een heel eind. Maar steeds vaker komen we erachter dat het bieden van alle inspiratie en doorverwijzen, niet voldoende is. Persoonlijke begeleiding en inzoomen op de specifieke situatie, levert veel meer op. Daarom starten we de nieuwe dienst: Persoonlijk Appeltern Tuinadvies!

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een wensenlijstje?

Het is eigenlijk heel simpel. De gekozen inrichting moet passen bij je budget, bij de praktische mogelijkheden van het perceel, bij je leefstijl qua onderhoud en bij je gevoel. Elk materiaal en tuinelement heeft zo zijn voor- en nadelen. En allemaal hebben ze invloed op de hoeveelheid zorgtijd. Betonstenen zijn heel anders dan baksteen, een gazon is een stuk bewerkelijker dan een plantenborder en een tuinmuur veel sterker dan een houten schutting. De kunst is ook om bij te dure constructies passende en sprekende alternatieven te vinden. Met een tuinschets of ontwerp alleen, ben je er dus nog niet!

Appeltern Tuinadvies

Wat mag je verwachten?

Je komt met de maten en foto’s van je nieuwe (of bestaande) tuin naar ons park en we laten je in een paar uurtjes zien wat er allemaal mogelijk is in je tuin. We vertellen je de voor- en nadelen van bepaalde materialen en constructies, we schetsen een mogelijke inrichting en geven antwoord op al jouw vragen. We willen je niets verkopen, we willen slechts dat je de juiste weg kiest voor je tuin!

Appeltern Tuinadvies

Met een Persoonlijk Appeltern Tuinadvies bespaar je niet alleen geld, maar krijg je straks de tuin waar je ook echt naar op zoek bent.

PERSOONLIJK APPELTERN TUINADVIES

Graag zetten we nog even op een rij wat je mag verwachten van dit advies:

 • Een 1 op 1 consult van twee uur in De Tuinen van Appeltern;
 • Consult wordt gegeven door Ben van Ooijen of Marcel Ubbink.
 • Hele dag toegang tot het inspiratiepark;
 • Een persoonlijke rondleiding langs materialen, constructies en voorbeeldtuinen;
 • Een geschetste ontwerpsuggestie;
 • Boekje over Tuingeluk;

Let op: Je krijgt nog niet een tuinontwerp op maat. Daarvoor kun je eventueel wat extra tijd reserveren. Dit hoeft niet vooraf, maar kun je tijdens het gesprek bespreken.

Je mag alleen komen, maar natuurlijk ook met z'n tweeën. Uiteraard drinken we samen een kopje koffie. Voorafgaand of na het advies kun je alleen of samen nog even inspiratie opdoen in ons tuininspiratiepark met ruim 200 voorbeeldtuinen!