Beplantingsplan op maat

Moeite met het kiezen van de juiste beplanting? De Tuinen van Appeltern helpt je graag!

 • Beplantingsplan op maat
 • Beplantingsplan op maat
 • Beplantingsplan op maat
Nieuw
 • Prijs v.a. € 100,-
 • Tuinadvies
Reserveren

Een groene tuin is een heerlijke plek om in te leven en om van te genieten. Welke planten je het beste toe kunt passen is afhankelijk van de omstandigheden én natuurlijk je eigen wensen!

Beplantingsplan - De Tuinen van Appeltern

Dankzij onze jarenlange ervaring in het samenstellen én uittesten van plantenborders kunnen wij nu ook voor jou een gepersonaliseerd beplantingsplan maken. Met een doordacht beplantingsplan als uitgangspunt geniet je ieder jaar van een prachtige kleurrijke en groene tuin!

Hoe werkt het?

In zes simpele stappen realiseren we voor jou een beplantingsplan op maat.

 1. Schets een plattegrond van jouw (voor)tuin en noteer alle maten, ook de maten van de (toekomstige) plantenborders. Maak hier vervolgens met je smartphone een duidelijke foto van;
 2. Ga in het midden van je (voor)tuin staan en maakt in alle richtingen (noord, oost, zuid en west) een overzichtelijke foto;
 3. Bereken aan de hand van de geschetste plattegrond het aantal vierkante meters van je tuin of border(s) en selecteer de juiste optie onderaan deze pagina;
 4. Na het door jou gekozen aantal vierkante meters en betaling van het beplantingsplan ontvang je van ons een bevestigingsmail;
 5. In deze bevestigingsmail vragen we je ook om je tuingegevens, benoemd bij punt 1 en 2, toe te sturen. Daarnaast hebben we nog een aantal aanvullende vragen zoals de ligging van je tuin en natuurlijk jouw persoonlijke wensen;
 6. Na verzending van deze gegevens gaan we direct aan de slag. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een gepersonaliseerd beplantingsplan waar je zelf mee aan de slag kunt of wat je door een hovenier kunt laten uitvoeren!

De Tuinen van Appeltern kan de beplanting leveren maar dit is natuurlijk geen verplichting. Ook is het mogelijk een Appeltern Tuinexpert in te schakelen die het beplantingsplan compleet komt realiseren.

Beplantingsplan op maat - De Tuinen van Appeltern

Wat kost een beplantingsplan?

Een gepersonaliseerd beplantingsplan laten maken kan al vanaf € 100,00, de prijs hangt af van de grootte van jouw tuin. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen die we hanteren voor het maken van een beplantingsplan of borderplan op maat.

AANTAL M2 PRIJZEN
0 - 50 m2 € 100,00
50 - 100 m2 € 200,00
100 - 150 m2 € 300,00
150 - 200 m2 € 400,00
200 - 250 m2 € 500,00
250 - 300 m2 € 600,00
300 - 350 m2 € 700,00

Wat mag ik verwachten?

Een gedetaileerde tekening met alle voorgestelde planten, heesters of bomen erop. Daarnaast leveren we ook nog een lijst met de gebruikte planten en de aantallen zodat je gemakkelijk de beplanting gemakkelijk online of bij een kweker kunt bestellen. Wil je helemaal ontzorgt worden? Dan kunnen wij de uitgekozen beplanting ook laten bezorgen natuurlijk.

Beplantingsplan - De Tuinen van Appeltern

Waarom een beplantings- of borderplan laten maken?

Een beplantingsplan is volledig afgestemd op jouw wensen, de mate van onderhoudsvriendelijkheid, de ligging t.o.v. de zon, vochthuishouding, grondsoorten, allergieën, geuren, pluk- en snijbloemen, seizoensborders en natuurlijk op kleur. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor een enorme klus dit is wanneer je dit helemaal alleen zelf uit moet gaan zoeken. Zeker als je binnen afzienbare een mooie volle border wil realiseren waar je jaren lang plezier van hebt.

De doelstelling van De Tuinen van Appeltern is iedereen gelukkiger maken in eigen tuin. We helpen je daarom graag met het voorkomen van teleurstellingen en het onnodig verspillen van geld door ieder jaar de 'verkeerde' planten te kopen. Met een 'Appeltern beplantingsplan' heb je nog jaren lang plezier van een prachtige groene tuin!