De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Hagen

Hagen

Een haag is een mooie tuinafscheiding, althans zo lang hij niet te groot wordt en met zijn groei en voedselbehoefte te veel beperkingen op legt voor de rest van de tuin.

Helaas wordt een haagsoort vaak onbewust gekozen, zonder te weten hoe groot hij wordt, hoe hard hij groeit en welke levensduur er verwacht mag worden. Een haag staat meestal op de erfgrens en als er al ergens ruzie over gemaakt wordt met de buren dan is het vaak de haag (of een andere tuinafscheiding). Dus zodra u voor een haag kiest, maakt u ook een keuze voor de buren. Een afstemming vooraf biedt vele voordelen. Niet alleen over de aard en uitvoering maar ook kostentechnisch.

Het liefst plaatst men een haag die al op juiste hoogte is waardoor al snel in alle vrijheid genoten kan worden in het eigen groendomein. Gelukkig is dat geen probleem. De Nederlandse kwekerijsector speelt daar prima op in met allerlei soorten en hoogten. Nieuwe ontwikkelingen zijn kant en klaar hagen. Tegen een metalen rek gekweekte plantensoorten zoals klimop en vuurdoorn. Er zijn ook hagen in stukken van 1 meter, rechtstreeks van de kwekerij, die er na het planten uitzien alsof hij er altijd al gestaan heeft.

Bekijk ook: