Workshop: Tuinontwerp | September 2020

Leer in één dag de beginselen van een tuin ontwerpen om daarna je eigen tuin te kunnen ontwerpen!
workshop
Aanvang 10:00 uur

‘Hoe ontwerp ik mijn eigen tuin?’ Vraag je dit jezelf weleens af? Schrijf je dan in voor onze cursus ‘Tuinontwerp’! Wij helpen je binnen één dag om de beginselen van een tuin ontwerpen onder de knie te krijgen. Je leert hoe je het best je tuin in kan delen, welke vormen je daarbij kunt gebruiken en waar je aan moet denken om van je tuin een plekje te maken waar het goed toeven is.

Ontwerpen is ontzettend leuk om te doen. Het is een discipline waar zeker de nodige creativiteit en ervaring bij komt kijken. Sommige tuiniers hebben het gewoon in de vingers en willen het dan ook lekker zelf proberen. Wij ondersteunen die drive graag en onze ontwerper Marcel de Coster wijst je enthousiast de weg!

Hoe word je gelukkig in jouw tuin? Hoe geef je je tuin ook jouw karakter en smaak? Waar moet je op letten bij de inrichting en welke stijl wil je kiezen? Tientallen vragen waar je in deze cursus antwoord op krijgt en dat allemaal in relatie tot jouw eigen tuin. Het mooie van deze ‘inspiratie’ en ‘doe’ cursus is dat je ook allerlei voorbeelden in de praktijk voorbij ziet komen.

(Aangepast) Dagprogramma

10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
10.30 uur Start workshop: Marcel vertelt de ins en outs over hoe jij kunt komen tot
jouw specifieke ontwerp dat bij jou past. Ook de 4 basisvoorwaarden voor Tuingeluk komen aan de orde en Marcel staat uitgebreid stil bij enkele schetsvoorbeelden!
11.30 uur Virtuele rondwandeling langs tuinen die tijdens de oorspronkelijke rondleiding door het park aangedaan werden.
12.30 uur Werklunch: je krijgt een lunchtas mee om de lunch te nuttigen in de tuinen. Aan de hand van een plattegrond kan je tijdens de lunch de tuinen die tijdens de fotopresentatie zijn getoond nog eens op jouw gemak bekijken. Dit kan je ook in spontane kleine groepjes doen met inachtneming van de 1,5 meter afstand van elkaar.
14.00 uur Je gaat experimenteren met wat je deze ochtend hebt geleerd. Het beste is om niet te streven naar jouw totaalontwerp maar dat je “speelt met de mogelijkheden” in jouw tuin. Als je zo werkt, leert de ervaring, kom je later thuis tot een beter resultaat!
Marcel zit, veilig voor jou en hem achter een preventiescherm. Als je vragen hebt kan je naar zijn tafel lopen.

Wat moet je meebrengen?

 • Een plattegrond van jouw tuin en woning op een passende schaal: bijv. 1:100 of 1:50 (1 cm is dan in werkelijkheid 100 cm of 50 cm) schrijf er ook maar wat maten bij; (Vergeet niet de plaats van ramen en deuren aan te geven)
 • Foto’s: in het midden van de tuin maak je een foto van voorzijde (gevel) achterzijde, links en rechts in de tuin en van belangrijke dominante zaken in belendende percelen (bijvoorbeeld bomen)

Wat kost deze workshop?

Deelnemen aan deze workshop kost € 69,50 per persoon. Deelname aan de workshop is inclusief:

 • Entree tot het park;
 • Een parkeermunt;
 • Koffie/thee met gevulde koek;
 • Presentatie over tuinontwerpen;
 • Persoonlijk ontwerpadvies;
 • Kladblok met pen;
 • Tekenmateriaal;
 • Take-away lunch;
 • Een drankje in de middag.

Veiligheidsprotocol

Om ervoor te zorgen dat ieder evenveel persoonlijke hulp krijgt waar hij/zij recht op heeft, werken we met een volgnummersysteem. Ieder krijgt op die manier vijf minuten persoonlijk advies. LET OP: Heb je last van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en neem contact met ons op via 0487-541732 om je reservering te verplaatsen.

LET OP: Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 3 september 2020. Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen.