Workshop: Snoeien | Maart 2020

Tijdens deze cursus leer je vast te stellen op welke wijze en wanneer de plant gesnoeid moet worden!
workshop
Aanvang 10:00 uur

“Met snoeien houd je je tuin in toom en blijven de planten gezond”

Voor veel mensen is snoeien een beetje eng: men is bang om die mooie plant, boom of heester door onvakkundig knipwerk te beschadigen. Toch is en blijft snoeien een jaarlijks terugkerende onderhoudsmaatregel. De meeste van onze planten kunnen niet zonder. Heesters en bomen moeten eerst begeleid worden naar een volwassen stadium. Eénmaal volgroeid blijven ze gezond en mooi door ze elk jaar te snoeien. Oude takken moeten dan plaatsmaken om de nieuwe scheuten/twijgen/takken te kunnen laten groeien.

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern
Meld je aan en ontvang een gratis snoeischaar van Wolf Garten!

Tijdens onze cursus ‘Snoeien’ leer je te kijken naar een plant en vast te stellen op welke wijze en wanneer een plant gesnoeid moet worden. De ochtend staat in het teken van kort en bondige theorie. In de middag is het tijd voor praktijk, we gaan naar buiten! Bij de rondleiding door de voorbeeldtuinen zie je inspirerende hagen, heesters, rozen, snoeivormen, geleide bomen en groenblokken. Daarna is het tijd voor het echte werk: het opstellen van het snoeiplan. Onze cursusleider Hans van Biemen, auteur van diverse groenboeken, legt je uit waarom bijvoorbeeld het tijdstip van snoeien erg belangrijk is. Onze cursusleider en tevens snoei-expert Hans van Biemen is auteur van diverse diverse groenboeken.

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Dagprogramma

10.00 uur Ontvangst met koffie of thee en een gevulde koek vers uit de oven
10.30 uur Theorie snoeien
13.00 uur Gezamenlijke lunch
14.00 uur Rondleiding met praktijkgedeelte snoeien in het park
16.30 uur Nabespreking
17.00 uur Einde programma
Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Prijs: € 81,50 p.p.
(Prijs inclusief: Entree tot het park, koffie met een gevulde koek, lunch, kladblok met pen, middagpauze met een kopje koffie of thee, parkeermunt én een snoeischaar van Wolf!)

LET OP: Deze workshop is te reserveren tot en met 26 maart 2020. Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen.