Workshop: Hoe moet ik snoeien?

Tijdens deze cursus leert u vast te stellen op welke wijze en wanneer de plant gesnoeid moet worden!
workshop
Aanvang 10:00 uur

Voor veel mensen is snoeien een beetje eng: je bent bang om die mooie plant, boom of heester door onvakkundig knipwerk te beschadigen. Toch is en blijft snoeien een jaarlijks terugkerende onderhoudsmaatregel. De meeste van onze planten kunnen niet zonder. Heesters en bomen moeten eerst begeleid worden naar een volwassen stadium. Eénmaal volgroeid blijven ze gezond en mooi door ze elk jaar te snoeien. Oude takken moeten dan plaatsmaken om de nieuwe scheuten/twijgen/takken te kunnen laten groeien

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Tijdens de workshop 'Snoeien' leer je kijken naar een plant en vast te stellen op welke wijze en wanneer de plant gesnoeid moet worden. In de ochtend wordt de theorie kort en bondig behandeld en daarna krijg je alles ook nog eens in de praktijk te zien. Bij de rondleiding door de inspiratietuinen zie je tal van hagen, heesters, rozen, snoeivormen, geleide bomen en groenblokken. Steeds wordt daarbij uitgelegd op welke wijze gehandeld moet worden. Ook het opstellen van een snoeiplan komt aan bod, want het tijdstip van snoeien is heel belangrijk. Onze cursusleider en tevens snoei-expert Hans van Biemen is auteur van diverse diverse groenboeken.

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Dagprogramma

10.00 uur Ontvangst met koffie of thee en een gevulde koek vers uit de oven
10.30 uur Theorie snoeien
13.00 uur Gezamenlijke lunch
14.00 uur Rondleiding met praktijkgedeelte snoeien in het park
16.30 uur Nabespreking
17.00 uur Einde programma
Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

Overige informatie

(Prijs inclusief: Entree tot het park, koffie met een gevulde koek, lunch, kladblok met pen, middagpauze met een kopje koffie of thee, parkeermunt én een snoeischaar van Wolf!)

Workshop Snoeien | De Tuinen van Appeltern

LET OP: Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen, VOL = VOL!