Vijverworkshop: vijver winterklaar maken: een kraakheldere vijver met weinig werk

Danny Keijsers is vijverecoloog en zorgt er sinds 2016 voor dat de vijvers in Appeltern gezond en kraakhelder zijn.
workshop
Aanvang 13:00 uur

De vijver is het meest makkelijke onderdeel van je tuin. Althans, als die goed is ingericht en op tijd de juiste handelingen worden uitgevoerd. In de novembercursus legt onze vijverecoloog Danny je het hele vijververhaal uit maar laat gelijk ook zien welke werkzaamheden er in deze tijd uitgevoerd zouden moeten worden. Bij de rondgang langs de vijvers in Appeltern zal blijken dat die werkjes per vijver kunnen verschillen. Het is bijvoorbeeld heus niet zo dat elke vijver elk jaar uitgebaggerd moet worden.

De cursusleider is vijverecoloog Danny Keijsers van Keijsers Vijverecologie. Danny legt je de biologische en chemische processen in de vijver uit. Op basis hiervan wordt ook verteld welke maatregelen of omstandigheden er nodig zijn om een vijver helder te houden op een zo natuurlijk mogelijke manier. Het komt er op neer dat je de natuur een beetje haar gang moet laten gaan. Allerlei technische zaken zoals filters en pompen zijn dan lang niet altijd nodig.

Keijsers Vijverecologie - De Tuinen van Appeltern

We ontvangen je om 13.00 uur met koffie/thee en iets lekkers. Het eerste deel van deze workshop is een theoriegedeelte, vervolgens gaan we de tuin in. Het park telt meer dan 75 waterpartijen en we gaan een aantal van deze vijvers in de praktijk bekijken en bespreken. Ter plekke wordt uitgelegd wat goed en verkeerd is. Feitelijk komt op die manier alles wat er met vijvers te maken heeft, dus ook de eventuele problematiek ter sprake. Om 17.00 uur is de cursus ten einde.

Keijsers Vijverecologie - De Tuinen van Appeltern

Prijs: €39,50 p.p.
(Inclusief entree tot het park, koffie/thee met een gevulde koek uit de oven, een kladblok met pen, een parkeermunt én een vijvertest voor thuis!)

Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen, VOL = VOL

Workshop reserveren

  • Reserveren is mogelijk vanaf 1 maart 2019
  • Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 17 oktober 2019