Vijverworkshop: Kraakheldere vijver met weinig werk

Danny Keijsers is vijverecoloog en zorgt er sinds 2016 voor dat de vijvers in Appeltern gezond en kraakhelder zijn.
workshop
Aanvang 13:00 uur

De cursusleider is vijverecoloog Danny Keijsers van Keijsers Vijverecologie. Danny legt je de biologische en chemische processen in de vijver uit. Op basis hiervan wordt ook verteld welke maatregelen of omstandigheden er nodig zijn om een vijver helder te houden op een zo natuurlijk mogelijke manier. Het komt er op neer dat je de natuur een beetje haar gang moet laten gaan. Liever geen poespas en allerlei technische zaken.

Keijsers Vijverecologie - De Tuinen van Appeltern

We ontvangen je om 13.00 uur met koffie of thee en iets lekkers. Het eerste deel van deze workshop is een theoriegedeelte, vervolgens gaan we de tuin in. Het park telt meer dan 75 waterpartijen en we gaan een aantal van deze vijvers in de praktijk bekijken en bespreken. Ter plekke wordt uitgelegd wat goed en verkeerd is. Feitelijk komt op die manier de hele vijverproblematiek ter sprake. Om 17.00 uur zal de cursus ten einde zijn.

Keijsers Vijverecologie - De Tuinen van Appeltern

Over deze workshop

Locatie De Tuinen van Appeltern
Datum Zaterdag 3 november 2018
Vijverspecialist Danny Keijsers, Keijsers Vijverecologie
Kosten € 37,50

(Inclusief entree tot het park, koffie/thee met een gevulde koek uit de oven, een kladblok met pen, een parkeermunt én een vijvertest voor thuis!)

LET OP: Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen, VOL = VOL!